(advertentie)

klinker

WEZEP - In deze tijd zijn veel mensen op zoek naar verbinding. Veel contacten blijven aan de oppervlakte steken. Zo kan het ook zijn in het geloof. Wanneer is er werkelijk sprake van verbinding? In de tweewekelijkse geloofsontmoeting in De Klinker gaat op zondag 24 februari a.s. Envoy Ellen Steenbergen van het Leger des Heils dit thema bespreken. Het thema van haar toespraak is ‘In verbinding blijven’. Ze gaat daarbij uit van het beeld van de wijnstok uit Johannes 15. Hoe kun je verbonden blijven met Christus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

002 STREETRACE OLDEBROEK

OLDEBROEK –  Op vrijdagavond 26 april zal in Oldebroek op Koningsavond de Run Bike Run plaatsvinden, een sportevenement waar mountainbiken en hardlopen centraal staan. Een uniek sportevenement in de straten van Oldebroek. De ATB Vereniging Oldebroek heeft een prachtig parcours uitgezet rondom het Kulturhus Plein in Oldebroek. Op de Koningsdag 2019 zal er op zaterdag 27 april in de ochtend een Nederlands Kampioenschap Mountainbike Loopfietsen plaatsvinden. 3 t/m 5 jarigen zullen strijden om de Rood/Wit/Blauwe truien. En daarna zullen de Mountainbikers voor de Streetrace 2019 in actie komen. Op beide avonden wordt het sportevenement omlijst met een muziek programma. Het wordt twee dagen genieten in Oldebroek op Koningsavond en Koningsdag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

irene

OLDEBROEK – Zaterdagavond 9 maart 2019 is de toneelavond van de Oranjevereniging Oldebroek. De leden van de Oranjevereniging kunnen op zaterdag 2 maart 2018, tussen 10.00 – 12.00 uur, één gratis toegangskaart afhalen en één kaart bij kopen voor € 3,50. Dit kan in de hal van Kulturhus de Talter te Oldebroek (Stouwdamsweg 4 - Oldebroek).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

incl

NUNSPEET -  Afgelopen donderdag 14 februari vierde Inclusief Groep samen met meer dan 160 relaties een wel heel bijzondere Valentijnsdag. Het rode, houten hart bij de ingang van het pand aan de Industrieweg verraadde het al; hier werd de dag van de liefde groots gevierd. Bij de opening nam Algemeen Directeur Risco Balkenende het woord en hij verwelkomde de aanwezigen. Uiteraard werd er stil gestaan bij de onderlinge samenwerking die volgens hem beschreven kan worden als waardevol en betekenisvol. Balkenende: ‘Inclusief Groep draagt bij aan een duurzaam inclusieve arbeidsmarkt. Voor ons als Inclusief Groep betekent het dat wij vooral een echt bedrijf zijn. Een bedrijf waarbinnen mensen met wat zij kunnen en met wie zij zijn aan het werk zijn, of geholpen worden om zich te ontwikkelen om zo dichter bij de arbeidsmarkt te komen. We zijn dus geen bedrijf op zich. We zijn een bedrijf met een maatschappelijke missie.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

20190215 Echtpaar Verkleij metLiesbethVos 2

WEZEP - Wethouder Liesbeth Vos - van de Weg bezocht op vrijdag 15 februari 2019 het echtpaar Verkleij uit Wezep. Op zondag 17 februari is het 65 jaar geleden dat Wilhelmus Hubertus Verkleij (89 jaar) en Mathilda Wilhelmina Bar (85 jaar) elkaar het jawoord gaven in Gouda. Dit wordt gevierd met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Echte liefde
Het echtpaar Verkleij leerde elkaar 67 jaar geleden kennen op vakantie in Apeldoorn. Mevrouw Verkleij kwam uit Hengelo. Meneer Verkleij was op vakantie met broers en vrienden uit Haasdrecht. Ze hebben twee jaar lang op afstand verkering gehad en bezochten elkaar om de 14 dagen met de trein. Het bleek echte liefde want na die twee jaar trouwden ze en verhuisden ze samen naar Gouda. In Gouda werden hun twee kinderen geboren, een zoon en een dochter. De zoon woont in Wezep en de dochter in Maastricht. Inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen (Marieke, Bas, Tom en Nils) en vier achterkleinkinderen (Flora, Flint, Ruben en Saar).

Wezep
Werk en vrienden brachten meneer en mevrouw naar Wezep. Sinds vier jaar woont het echtpaar in het appartementencomplex bij de Turfhorst in Wezep. Daarvoor woonden ze 41 jaar aan het Hegenbos. “Met veel plezier,” vertelt mevrouw Verkleij. “We hebben het erg naar onze zin in Wezep. We hebben hier veel sociale contacten. Ik ga graag bridgen en mijn man houdt van computeren en klaverjassen.”

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

pauluskerk logo

WEZEP - Eerdaags begint weer de veertigdagentijd of lijdenstijd; de periode van veertig dagen vóór Pasen. Voor veel mensen een tijd van bezinning en soberheid. Ook een moment om te beseffen dat in de wereld miljoenen mensen een tekort hebben aan liefde, gerechtigheid, geld en voedsel. Om hierbij stil te staan en te ervaren wat het is om iets minder te eten, organiseren de Pauluskerk en de Kruiskerk op Aswoensdag 6 maart, aan het begin van de 40dagentijd, een sobere maaltijd.  Graag wil de Pauluskerk hiervoor iedereen, jong en oud, wel of geen kerklid, van harte uitnodigen!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Afb SZZW 16 02

Zaterdagmiddag van 14:00 tot 18:00 is er weer Sportief Zijn Zeker Weten. Bij LocoFM mist u niks van de wedstrijden, tussenstanden en al het sportnieuws! Er zijn aanstaande zaterdag vijf livewedstrijden die allemaal om 14:30 beginnen, dus spektakel gegarandeerd! Verder beschouwen we na 17:00 na met WHC en OWIOS vrouwen. Rond de klok van 18:30 krijgt u alle uitslagen uit de regio te horen!

Luister zaterdag vanaf 14:00 via locofm.nl/live of via de radio (107.2/107.6) en u blijft live op de hoogte.

Zaterdag

Voetbal:

14:30 SDC Putten – WHC

14:30 OWIOS – FC Horst

14:30 AVW ’66 – VSCO

14:30 Noord Veluwe Boys – EFC ’58

14:30 Elburger SC - VRC


Volleybal:

15:00 VZK Dames 1 – HSC Dames 1

16:30 Blauw Wit Heren 1 – LIVO Heren 2

16:30 Blauw Wit Dames 1 – Volta Dames 1

17:00 VZK Heren 1 – SDS Heren 1

Vrouwenvoetbal:

14:30 OWIOS – SC Rouveen

14:30 WHC – Be Quick ‘28

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

VSCO

OOSTERWOLDE - Zaterdag wacht VSCO’61 de lastige uitwedstrijd tegen AVW’66 in Westervoort. De wedstrijd op sportpark Hamerden begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. (Maarten) Spoon. AVW’66 wist vorige week een puike prestatie te leveren door uit bij koploper Woudenberg met maar liefst 0-5 te winnen. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. AVW’66 had ook de thuiswedstrijd tegen Woudenberg al met 5-1 gewonnen. Door deze overwinning schuift AVW’66 op naar de derde plaats met nog drie punten achterstand op de koploper. De competitie aan de top van de ranglijst is hierdoor weer spannend geworden. Het verschil tussen de nummers een en vijf bedraagt slechts drie punten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

global

OLDEBROEK - Wat ooit begon op een klein kamertje ergens in Thailand groeide in vijf jaren uit tot een volwassen zendingsorganisatie met een eigen aanpak en een enorme impact. Op 26 februari wordt het eerste lustrum gevierd met een bijbellees marathon.

Min of meer toevallig ontstond de visie van GlobalRize. Marten Visser, de missonair directeur van GlobalRize, plaatste in het begin dagelijks de kerntekst uit een bijbelgedeelte op Facebook. Mensen bekeken de boodschappen en gingen die vervolgens liken en delen. In korte tijd kregen veel mensen de berichten onder ogen. Sommigen reageerden en anderen stelden vragen over de inhoud van de boodschappen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

hoop

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

OWIOS

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag in Oldebroek tegen FC Horst uit Ermelo. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer F. Assink. Beide ploegen doen het goed in de competitie. FC Horst staat op de 4e plaats en OWIOS op een gedeelde 6e plaats. OWIOS volgt FC Horst op 1 punt, maar met een wedstrijd meer gespeeld. De afstand tussen de nummers 2 en 10 in deze spannende competitie bedraagt overigens slechts 5 punten. Zowel FC Horst als OWIOS doen ook nog volop mee in de 2e periode. OWIOS staat bovenaan en FC Horst volgt met twee andere ploegen op 2 verliespunten meer. Bij winst zal OWIOS goede zaken doen op zowel de ranglijst als in de periodestand. Vanaf 2000 is dit alweer het 10e seizoen dat beide ploegen elkaar treffen in de competitie. De laatste jaren houden beide ploegen elkaar in evenwicht en zijn het spannende wedstrijden. Vorig seizoen verloor OWIOS in Ermelo met 4-1, maar werd er thuis met 2-0 gewonnen. In de heenwedstrijd dit seizoen verloor OWIOS ongelukkig met 2-1.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tijgetje oldebroek

Vermist in Oldebroek: Cypers/grijs/witte kater "Tijgertje" (Zuiderzeestraatweg)

Informatie:

Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com
www.amivedi.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

heide

VELUWE - Marktonderzoekbureau GfK heeft in opdracht van de Gelderse toerismebureaus de effectiviteit van de campagne “Gelderse streken” onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat 38% van de doelgroep bekend is met de campagne en dat 73% van de doelgroep overweegt om één van de Gelderse streken te bezoeken. Belangrijkste aanbeveling is om te investeren in een groter bereik, zodat de bekendheid van de Gelderse streken verder toeneemt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zwolle

ZWOLLE - Op 17 februari 2019 gaat het nieuwe busstation aan de zuidkant van station Zwolle (zijde Hanzelaan) in bedrijf. Vanaf die datum vertrekken er dagelijks 1.800 busritten van deze locatie: 1.200 via de nieuwe Schuttebusbrug en 600 via de Hanzelaan. Na jaren van voorbereiding en bouwwerkzaamheden door de gemeente Zwolle, provincie Overijssel, ProRail en NS zijn op 9 februari 2019 het nieuwe busstation met 21 haltes en de 245 meter lange busbrug geopend. Via deze bijzondere brug rijden de bussen straks over het spoor van en naar het nieuwe busstation aan de zuidkant van het station.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 1534

WEZEP - In het kader van Valentijnsdag organiseerde locatie Weidebeek vandaag een bruidsshow voor de bewoners. De bruidsshow werd gehouden in de Samenhof.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

he1

't HARDE - Ook dit jaar hoopt de Supportersvereniging “Groen-Wit” een spetterende vlooienmarkt te organiseren. Deze zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag 30 mei op en rond het Sportpark Schenk. Het is dit jaar al de 32e keer dat de markt wordt georganiseerd. Jong en oud weet de weg naar het sportpark altijd moeiteloos te vinden. En voor iedereen is er wel wat te vinden tussen alle handelswaar. Voor de kinderen zijn er diverse kermisattracties waar de kleinsten onder ons zich prima kunnen vermaken. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Zo zijn er verschillende kramen waar u een lekker tussendoortje kunt halen. Ook de kantine en het horecaplein zijn de hele dag geopend, waar u even lekker kunt uitrusten onder het genot van een kopje koffie of een glaasje bier en dit alles bij live-muziek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeente

WEZEP - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht op 12 februari 2019 een werkbezoek aan Villa ExpertCare in Wezep. Tijdens het bezoek werd een presentatie gegeven over de zorg die er wordt geboden. Ook werd de ontwikkeling voor de toekomst besproken.

In 1997 startte het Rode Kruis een Mappa Mondo-locatie in Wezep. Drie jaar geleden nam ExpertCare over en maakte er een Villa ExpertCare-locatie van. De locatie in Wezep is één van de vier Villa’s van ExpertCare in Nederland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

anita

OLDEBROEK - Klein Gansei, in 2018 met voorkeurstemmen gekozen als raadslid in de gemeente Oldebroek, verlaat Algemeen Belang Oldebroek (ABO). Zij start per omgaande de fractie Burgerpartij Oldebroek en blijft lid van de gemeenteraad. Over de reden van vertrek wil Klein Gansei niet teveel in details treden: “Ik heb geen behoefte aan negatieve uitspraken over het vertrek bij ABO. Daar heeft niemand iets aan en wordt niemand beter van. Het is meer dan jammer dat het zo heeft moeten lopen. Dit had ik ook nooit kunnen bedenken toen ik als kandidaat gevraagd werd.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Beplanting

OOSTERWOLDE - Bewoners uit het buitengebied van Oldebroek planten binnenkort ruim 17.000 struiken en bijna 400 bomen voor een mooier buitengebied. Zij doen mee aan het succesvolle beplantingsproject Oldebroek in het Groen. Natuur- en Milieuvereniging ’t Groentje enthousiasmeerde diverse dorpsbelangenorganisaties in de gemeente Oldebroek om mee te doen. Na een gezamenlijk startoverleg met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Oldebroek werd een wervingscampagne opgezet en werden in elk dorp flyers verspreid. Ruim 70 bewoners hebben zich aangemeld en meegedaan. Zij gaan bijna 17.000 struiken zoals de sleedoorn, meidoorn, hazelaar en Gelderse roos aanplanten en ook nog eens circa 100 knotbomen, 100 laanbomen en 200 hoogstamfruitbomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

smid 1

ELBURG- In Museumsmederij De Hoefhamer brandt het vuur op dinsdagavond voor de jeugd. Smid John van Midden is gestart met een cursus voor jongeren. Tijdens de eerste les smeden Chiel, Jens en Edo krammen. “Nog effe stukkie tikken, jongens”, aldus een enthousiaste Van Midden. Na een korte inleiding theorie zijn de jongens direct aan het werk gegaan. “Tijdens Winter in de Vesting had ik al op het Veghenhofplein gekeken bij het smeden”, vertelt Chiel (12). “Ik vind het mooi dat je alles kunt maken en om iets met je handen te doen. Ik verveelde me ’s avonds en dit is heel anders dan school. Hier kan ik me uitleven. Computeren en gamen kan elke dag,”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)