(advertentie)

 gemeentehuis

OLDEBROEK - De vergaderingen van de gemeenteraad van Oldebroek worden al geruime tijd in geluid uitgezonden. Regelmatig wordt ook van die mogelijkheid gebruik gemaakt. De mogelijkheden om de raadsvergaderingen mee te beleven zijn nu uitgebreid; naast geluid is er nu ook beeld bijgekomen. Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen vanaf september live een gemeenteraadsvergadering in beeld en geluid volgen. Dat gaat via internet (webcasting). Vergaderingen van raadscommissies met onderwerpen waarvoor brede belangstelling wordt verwacht, worden ook uitgezonden. Voor het uitzenden van vergaderingen is een cameravolgsysteem in de raadszaal aangebracht met drie bolcamera’s. Deze camera’s brengen de sprekers in beeld. Beeld en geluid worden bovendien doorgegeven aan de lokale omroep Loco voor live uitzending via kabel-tv en internet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

kuriake

WEZEP -  Koor de Kuriakè Singers bestaat 40 jaar. Op zaterdag 13 oktober wordt daarom een jubileumconcert gegeven met medewerking van Marcel & Lydia Zimmer. Dit gebeurt in de Vredeskerk aan het Heidepad in Wezep. Aanvang 19.30 uur.  Het koor staat onder leiding van Gerrit Koele.

Het koor wordt die avond begeleid door een combo bestaande uit Wim Westerink op drums, Agnes Fidder op bas, Batje Kanis op gitaar en Yvonne Schreurs op fluit.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Rechter

WEZEP - De rechtbank heeft een 52-jarige Zelhemmer, een 62-jarige man uit Wezep en een 56-jarige man uit Dwingeloo veroordeelt tot deels voorwaardelijke gevangenisstraffen. De mannen waren betrokken bij JKE Vastgoed BV en maakten door middel van oplichtingspraktijken geld afhandig van nietsvermoedende slachtoffers. De mannen uit Zelhem en Dwingeloo krijgen een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk. De man uit Wezep krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

42059012 721993201469567 8722248889278660608 n

OLDEBROEK - Prinsjesdag 2018 was extra bijzonder voor de vrijwilligers van Molen de Hoop. Zij hadden namelijk de eer om naar Den Haag af te reizen en deel te nemen aan de burgerdeputatie. Provincie Gelderland was dit jaar uitgenodigd als gastprovincie om samen met militairen de erehaag te vormen, oftewel de burgerdeputatie. Met ruim 200 mensen van verschillende verenigingen, stichtingen e.d. uit verschillende Gelderse gemeenten was er een zeer diverse afvaardiging aanwezig.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

prinsjesdag

De waterschappen zijn blij met de aandacht voor klimaat in de Miljoenennota. Het kabinet presen-teert op deze Prinsjesdag goede intenties voor een klimaatbeleid, maar deze moeten wel snel wor-den waargemaakt. De waterschappen roepen op om nu echt door te pakken en voldoende midde-len beschikbaar te stellen voor klimaatadaptatie en de energietransitie. De afgelopen zomer met droogte en wateroverlast laat zien dat weersextremen al aan de orde van de dag zijn en tot grote schade leiden. Samen met het Rijk hebben de decentrale overheden daarom afspraken gemaakt over klimaatadaptatie in het Interbestuurlijk Programma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Poster Jeugddienst

OLDEBROEK - Zondag 30 september is er om 19.00 uur weer een jeugddienst in de VEG Oldebroek. Rob Favier komt deze avond zingen en spreken. Rob is zanger, (liedjes) schrijver, entertainer en theoloog en is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

DSCF9765

ELBURG/OLDEBROEK - Oudere verkeersdeelnemers zijn soms kwetsbaar. Zij hebben vaak al lang geleden hun rijbewijs gehaald. Intussen zijn verkeersregels veranderd, verkeerssituaties aangepast en is het veel drukker op de wegen. Veilige mobiliteit voor senioren is een belangrijk doel voor Veilig Verkeer Nederland. Om die reden organiseren zij in opdracht van ROV Oost-Nederland een Opfriscursus Rijvaardigheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

HATTEMERBROEK - Aan de Kerkweg in Hattemerbroek is nieuwe BMX-baan in de maak. De oude baan was niet altijd even veilig. Met een mooi ontwerp en de nodige werkzaamheden is de nieuwe BMX-baan een veilige plek om met BMX en crossfiets de fraaiste kunsten uit te halen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Hotel IJsselvliedt Wezep concert 2018 3

WEZEP –  CMV De Eendracht gaf woensdag 5 september een concert voor mensen onder de 50 jaar met een lichamelijke beperking bij Hotel IJsselvliedt in Wezep. Het kwam als een verrassing en het was een succes. CMV De Eendracht heeft een concert gegeven bij Hotel IJsselvliedt in Wezep, voor mensen met een lichamelijke beperking. Hieronder waren ook een aantal visueel beperkten. Deze mensen mochten na afloop van het concert een aantal instrumenten vasthouden, zodat zij zich een voorstelling konden maken van een muziekinstrument.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

De Run for Joyce prijzen staan klaar

OOSTERWOLDE – De organisatie van Run for Joyce is tevreden over de voorinschrijvingen. Net zoals voorgaande jaren hebben al veel hardlopers zich ingeschreven voor het hardloopevenement. Hierbij is het mooi om te zien dat het bevestigd wordt dat het een evenement is voor jong en oud. De jongste deelnemer tot nu toe is 2 jaar, de oudste 70 jaar.

Inschrijfmogelijkheden

Voorinschrijving is tot en met donderdag 20 september 24:00 uur mogelijk via de website www.runforjoyce.nl. Met de voorinschrijving ben je verzekerd van een startbewijs en betaal je tevens een gereduceerd tarief ten opzicht van de na-inschrijving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

opvoeding

OLDEBROEK - De Week van de Opvoeding, die van 1 t/m 7 oktober wordt gehouden, staat in het teken van opvoeden en ouderschap. In de gemeente Oldebroek en omstreken zijn ook dit jaar weer verschillende activiteiten georganiseerd om het thema onder de aandacht te brengen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20180917 204746

OLDEBROEK - In het Friese Tzum werden afgelopen zaterdag de Nederlandse Kampioenschappen tractorpulling verreden. De MeterVreter uit Oldebroek was hier ook voor geplaatst als competitie leider in de 4,5 ton Supersport Promoklasse.  Na een zinderende finale waarbij de eerste 4 deelnemers binnen anderhalve meter eindigden, wist de MeterVreter 27 centimeter voorbij te gaan aan de regerend Nederlands Kampioen Simply Green. Secret of the Valley pakte de 3de plaats. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7675

OLDEBROEK – Het Boerderijmuseum, gevestigd aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek, zoekt vrijwillig(st)ers. Naast de reguliere activiteiten van het museum worden er jaarlijks tal van extra activiteiten op touw gezet. Voorzitter Nicolet Hoorn zegt dat bij meerdere afdelingen van het Boerderijmuseum versterking welkom is. Zoals klussers. Zij zorgen ervoor dat alles in en rond het Boerderijmuseum in orde is. Oók bij de ontvangst van bezoekers zijn vrijwillig(st)ers meer dan welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mei 2018 header verkiezing 2

OLDEBROEK - De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning het hele jaar door op de website aanmelden. Hiermee inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning.

Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november stellen huiseigenaren hun woning open Bezoekers kunnen zo duurzaam wonen in de praktijk ervaren. Heeft u ervaring met duurzame maatregelen zoals aardgasvrij wonen, zonnecollectoren of een warmtepomp? Of wilt u juist bij anderen kijken hoe duurzaam wonen eruit ziet? Schrijf u in voor een bezoek of meld uw woning aan op: www.duurzamehuizenroute.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bijbel

HATTEMERBROEK - Vanaf eind september tot Pasen wordt voor mensen met een verstandelijke beperking een Bijbelkring georganiseerd. In drie kleine groepen worden met jongeren en ouderen allerlei thema's besproken aan de hand van verhalen uit de Bijbel. Er wordt gezongen, naar een diapresentatie gekeken en gepraat over dingen die belangrijk zijn in het leven en in het geloof. De bijeenkomsten vinden om de twee weken plaats in de Hoeksteen in Hattemerbroek van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur. De eerste avond is op donderdag 27 spetember.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

paddenstoel gewone heksenboleet foto Ruud Knol

EPEHet is herfst, dus het is weer paddenstoelentijd. Daarom organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op zaterdag 29 september een paddenstoelenexcursie in bosgebied Majuba. Dit bosgebied ligt westelijk van Epe aan de weg naar Nunspeet. Het is onderdeel van de uitgestrekte bos en heidevelden van de Noordoost-Veluwe. Het gebied is al sinds het midden van de 20e eeuw als cultuurlandschap in ontwikkeling geweest voornamelijk voor de bosbouw. In het gebied wordt nu gewerkt aan meer variatie en afwisseling met loofhout. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van dit gebied is het een paradijs voor paddenstoelen. Hier en daar kan het drassig zijn, daarom wordt stevig schoeisel aanbevolen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

schakel

WEZEP - Op vrijdag 5 oktober 2018 zal er in De Schakel, Oranjeboomlaan 27 te Wezep weer een koffieochtend gehouden worden. Alle vrouwen uit Wezep en omstreken zijn hier van harte welkom. Dit is een initiatief van vrouwen uit verschillende kerken van Wezep. Peter Hartkamp zal voor ons spreken over het thema: “Eenheid in verscheidenheid”. De koffie staat vanaf 9.00 uur voor u klaar. Het programma begint om 9.30 uur en duurt tot ca. 11.45 uur. Voor meer informatie kunt u bellen: 0525-633887 of mail naar: koffieochtendwezep@gmail.com

Schrijf reactie (0 Reacties)

Damesteam met Arno en Marianne bewerkt met picasa 002

WEZEP - Het damesteam van tafeltennisvereniging Wezep heeft de najaarscompetitie reeds hervat. De dames spelen in een compleet nieuw tenue, met dank aan Dhr. van Hooren [trainingspakken], Profnorm Kampen b.v [shirt, broek en sporttas]. Voor deze uitrusting zijn de dames naar sportzaak Ten Cate in het 't Harde geweest, waar ze vakkundige wijze zijn geholpen. Mevrouw ten Cate verraste de dames nog met sportsokken die beschikbaar werden gesteld door sportzaak Ten Cate. Het damesteam, bestaande uit: Jenny Rotman, Hetty Kamphorst, Harmke Puttenstein, Lianne Puttenstein en Annerieke Plette is bovengenoemde personen dank ook erg dankbaar voor de gesponsorde kleding en asseccoires.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

CDAGelderland

OLDEBROEK  - De Statenfractie van het CDA in Gelderland wil dat eerst aan alle voorwaarden wordt voldaan zodat de overlast voor de inwoners van Gelderland geminimaliseerd wordt. En dat pas daarna Lelystad Airport geopend wordt. In de commissievergadering RLW van de Provincie Gelderland is woensdag jl. uitgebreid gesproken over Lelystad Airport. Dit gebeurde onder grote belangstelling van bezorgde inwoners van Gelderland. Op dit moment staat opening van Lelystad Airport gepland voor 2020. Met daarbij de afspraak dat het luchtruim uiterlijk in 2023 heringedeeld zou zijn zodat de overlast voor Gelderse inwoners maximaal drie jaar zou duren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

001 Aleid Klompmaker ASQA Schaatsploeg

OOSTERWOLDE– Komende winter zal Aleid Klompmaker in de kleuren van Schaatsteam ASQA Subsidies op het ijs verschijnen. Na een goed schaatsseizoen besloot Klompmaker om samen met trainingsmaat Robbert Mekelenkamp een eigen team op te richten, om zo verder door te kunnen groeien. Al snel werd er met ASQA Subsidies een enthousiaste sponsor gevonden. Begeleiding voor het team zal verzorgd worden door Edwin Veen en André Klompmaker.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)