(advertentie)

IMG 8352

WEZEP - Na 47 jaar gewerkt te hebben in de zorg waarvan 32 jaar bij Icare Wijkverpleging heeft Geertje Buwalda op vrijdag 16 november afscheid genomen. Collega's en oud collega's kwamen langs om Geertje de hand te schudden tijdens een gezellige afscheidsreceptie.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

NPV logo RGB

OLDEBROEK - Op donderdag 22 november 2018 houdt de NPV de jaarlijkse thema-avond. Deze avond wordt gehouden in een van de zalen van ’t Open Huis, te Oldebroek (achter de Dorpskerk) en begint om 19.45 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar. Tijdens deze avond wordt een korte ledenvergadering gehouden. Verder zal het grootste gedeelte van de avond worden ingevuld met een lezing waarbij mevrouw  C. (Carolien) Ernens, van InteraktContour zal spreken over: ‘Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

verz

'rt HARDE - Na een succesvolle en gezellige beurs is er zaterdag 8 december wederom een grote verzamelbeurs van militaria en geüniformeerde beroepen in het MFC Aperloo 't Harde. Veel standhouders zijn er steevast om de verzamelaar / bezoeker een breed scala aan verzamelobjecten aan te bieden. De beursregels zijn heel duidelijk waar men zich aan dient te houden als standhouder, maar ook als bezoeker. Het is dan ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de beurs. Tevens is dit een mooie gelegenheid om uw militaire spullen, brandweerspullen etc,  die nog op zolder liggen te verkopen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

IMG 8312

WEZEP - Afgelopen vrijdag 16 november is door pv de Vriendenkring de jaarlijkse tentoonstelling gehouden in haar clubgebouw aan de van Pallandtlaan te Wezep. De duiven werden 's morgens gekeurd door de heer Gierveld uit Aimelo. Deze man is een keurmeester van de Nederlandse Groep van Keurrneesters die door een examen af te leggen bij het overkoepelende orgaan de NPO, hiertoe is aangewezen om keuringen te mogen doen in het gehele land.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

IMG 8641

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

VSCO

OOSTERWOLDE - In de thuiswedstrijd tegen De Valleivogels loopt VSCO’61 in de slotfase tegen een 0-1 nederlaag op. In een wedstrijd die beide kanten op kan, is De Valleivogels de gelukkige winnaar. Toch heeft VSCO’61 de betere kansen deze middag. Vooral in de eerste helft heeft VSCO’61 het verschil al kunnen maken. Na een halfuur lijkt Bart Schoonhoven de score te openen. Na doelman Sven Hardeman te snel te zijn af geweest, heeft hij in de afwerking iets te veel tijd nodig waardoor zijn schot kan worden geblokt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

OLDEBROEK - De collecte voor  Alzheimer Nederland, die  in de week van maandag 5 t/m zaterdag10 november plaats vond, heeft in Oldebroek en 't Loo  €1268,61 opgebracht..

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

IMG 8479

HATTEMERBROEK - Dorpshuis de Bouwakker in Hattemerbroek viert een gouden jubileum. Op 13 november 1968 werd het gebouw officieel geopend door toenmalig burgemeester Luiting Maten. Het eerste dorpshuis van de gemeente Oldebroek was een feit. Op vrijdag 16 november werd het 50-jarig jubileum gevierd met een receptie. Tijdens die receptie was ook het boekje ‘Alles op z’n tied’verkrijgbaar, dat speciaal gemaakt is ter gelegenheid van het jubileum van het dorpshuis. 

Fotoreportage Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

46420868 755119231490297 8309771130797817856 n

WEZEP  -  Vrijdag 116 november was de Dag van de Ondernemer. Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg bracht vandaag samen met gedeputeerde Michiel Scheffer een bezoek aan Dr. Ten BV aan de Rondweg in Wezep. Zij zijn gespecialiseerd in product- en procesinnovatie binnen de markt van sport, voeding, energie, water en chemie. En wereldwijd actief. Liesbeth Vos: “Dr. Ten is een prachtig voorbeeld van ondernemerschap met lef, toewijding en doorzettingsvermogen. Ik ben trots op dit bedrijf. Maar dat ben ik op alle ondernemers in de gemeente Oldebroek. Want zij zorgen met dezelfde inzet voor groei, werkgelegenheid en levendige dorpskernen. Daarom wil ik, speciaal vandaag, onze lokale ondernemers bedanken. En ze daarbij alvast van harte uitnodigen voor het ondernemersevent op 23 februari a.s. bij PECZwolle. Een dag die in het teken staat van ontmoeting, verbinding en versterking van het ondernemerschap in de gemeente Oldebroek.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

iduna

WEZEP - Maandagavond 19 november zal accordeon- en mandoline ereniging Iduna  optreden in de Samenhof. Vanaf 19.00 uur bengt Iduna een gevarieerd  programma met gezellige Hollandse liedjes. Ook wordt er solo opgetreden.

De enntree voor deze avond voor senioren is € 1.50 .

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb wezep

WEZEP - Het Mama café is elke vierde woensdag van de maand voor alle moeders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Het is voor moeders die andere moeders willen ontmoeten, die hun kennis en verhalen willen delen en op zoek zijn naar gezelligheid. Bezoek aan het Mama café is gratis. Op woensdag 28 november is Hetty Koekoek te gast en zij zal het gaan hebben over het onderwerp knutselen. Moeders Ontmoeten Moeders is een initiatief van de organisaties CJG (Centrum van Jeugd en Gezin), Bibliotheek Noord-Veluwe en vrijwilligers van het project MIM.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

top2

NUNSPEET - Op maandag 26 november a.s. vindt in de ‘Oude Coöperatie’ een ‘TOP-avond; Leven met Dementie’ plaats: een theateravond waarin een gezin met dementie werd gevolgd. De bezoekers krijgen inkijkje in het ‘Niet-pluis’-gevoel, pijnlijke situaties en het leed achter de voordeur wanneer er sprake is van dementie. De TOP-avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie in de familie, in (vrijwilligers)werk, vereniging of sport. Maar ook mensen die werken met mensen met dementie worden van harte uitgenodigd om de avond bij te wonen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Stichting Circuit Oldebroek en Trendhout hebben deze week een overeenkomst getekend waarmee Trendhout zich de komende vier jaar hoofdsponsor mag noemen van de motocrosswedstrijden op circuit “de Bargen”. De in Oldebroek gevestigde firma is gespecialiseerd in onder andere overkappingen, buitenverblijven en kapschuren gemaakt van hoogwaardig en duurzaam Douglas hout. “Stichting Circuit Oldebroek slaagt er keer op keer in om hoogwaardige evenementen naar de gemeente Oldebroek toe te halen en zetten de gemeente hiermee goed op de kaart. Zij hebben een enthousiaste groep vrijwilligers die tot heel veel in staat zijn, waardoor het circuit ieder jaar weer een geweldige uitstraling heeft” Aldus Maarten de Weerd van Trendhout.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

header sinterklaasjournaal

ELBURG - Het duurt niet zo heel lang meer dat de stoomboot van Sint Nicolaas en z’n gevolg aankomt in Nederland. Spanning en sensatie voor de kinderen. Natuurlijk komt de stoomboot zaterdag 17 november weer aan in Elburg. Maar er is al gedoe…. De Banket-Piet kan namelijk niet op tijd in Elburg zijn. Hoe gaat dát aflopen? De kinderen kunnen het vanaf vandaag zien in het Elburger Sinterklaasjournaal. Nu de Banket-Piet de haven van Elburg niet op tijd haalt gaan de andere Pieten de strijd met elkaar aan om de “banket-Piet van het jaar” te worden. Hoe gaat Sinterklaas om met al dat gedoe? Lukt het wel om op tijd met de pakjesboot in Elburg aan te komen? Kunnen de kinderen hun schoen wel op tijd zetten? Kijk naar het Elburger Sinterklaasjournaal!

Schrijf reactie (0 Reacties)

A28

WEZEP - In hoeverre beïnvloedt fijnstof en geluid van de A28 uw woon- en leefomgeving in Wezep? Hier is de gemeente Oldebroek erg benieuwd naar, daarom wordt aan inwoners van Wezep gevraagd een enquête hierover in te vullen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dubbelconcert

OLDEBROEK - Op zaterdag 24 november delen CMV David Oosterwolde en CMV Concordia Oldebroek één podium. De twee grote fanfareorkesten presenteren zich aan elkaar en aan het publiek. De orkesten willen laten horen hoe fantastisch het is om in eigen regio een avond van concertmuziek te kunnen genieten. Nog geen vier kilometer van elkaar verwijderd; maar elk met een eigen, groot en goed presterend A-orkest. Oosterwolde en Oldebroek zijn hierin een voorbeeld van hoe het muziek maken leeft, en nog altijd een bijdrage kan leveren aan de cultuur van de dorpen. Op het landelijke podium doen beide orkesten mee in de hogere divisies. Muzikaal talent te over dus!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

d66 oldebroek

Het is binnenkort, naar alle verwachting, mogelijk om een burgemeester te laten kiezen door de bewoners van de gemeente. De gemeente Oldebroek zit momenteel met een waarnemend burgemeester en zit in de procedure om een nieuwe burgemeester te zoeken. D66 ziet met lede ogen aan dat de inwoners niet betrokken worden in de besluitvorming. Pierre Wimmers, van D66 Oldebroek, is kraakhelder: “Laat de bevolking van Oldebroek haar eigen burgemeester kiezen!” De huidige procedures zijn totaal ondoorzichtig. Een burgemeester heeft daarnaast geen bewijs van draagvlak onder de inwoners wanneer er opgetreden dient te worden voor een ‘algemeen belang’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SGPlogoNIEUW Oldebroek

In ons verkiezingsprogramma staat dat ‘’de SGP wil opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. We willen omzien naar mensen in kwetsbare omstandigheden. Zij moeten vanuit Bijbelse naastenliefde, zorg en ondersteuning of zelfs bescherming ontvangen.’’

Voor al de grote zorgtaken van de gemeente (die vroeger nog bij de landelijke overheid lagen), moet een beleidsplan worden vastgesteld. In dat document staat in grote lijnen hoe de gemeente goede zorg wil geven aan haar inwoners de komende jaren!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag in Ede op sportpark Peppelensteeg tegen Blauw-Geel ‘55. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer L.C. Meijer. In dit decennium hebben Blauw-Geel ’55 en OWIOS vaak tegen elkaar gestreden en werd Blauw-Geel ’55 in de loop der jaren een angstgegner voor OWIOS. Vorig jaar werd echter eindelijk de ban gebroken en boekte OWIOS een ‘historische’ overwining. In de uitwedstrijd won OWIOS met 1-0 en ook thuis in de laatste wedstrijd trok OWIOS met 2-1 aan het langste eind. Beide ploegen staan op de ranglijst dicht bij elkaar. Blauw-Geel ’55 staat op de 10e plek en OWIOS op de 11e plek van de ranglijst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)