(advertentie)

onge1

OLDEBROEK -  Om ongeveer 14:40 uur vamiddag ontstond er een aanrijding tussen een motorrijder en een automobilist op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. De bestuurder van de auto had de motorrijder vermoedelijk over het hoofd gezien.Het ongeval had alleen materiële schade tot gevolg. 

De Zuiderzeestraatweg is kort gestremd geweest. 

 

onge2

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

bouw

REGIO -  Op 27 mei 2020 stemden Provinciale Staten (PS) in met het Actieplan Wonen. Nu kan men aan de slag om de komende 5 jaar ongeveer 45.000 woningen te bouwen. Dit doet de provincie samen met onder andere gemeenten, woningcorporaties, beleggers, bouwers, ontwikkelaars en regio’s. Daarvoor zetten ze samen € 30 miljoen opzij.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

halz

HATTEMERBROEK - In de loop van 2020 verhuist Hallz.nl naar een nieuw duurzaam kantoorgebouw op Bedrijvenpark H2O. Daarvoor is een kavel van ruim 1.500 m2 aangekocht op een markante hoeklocatie bij de entree van het bedrijvenpark. De bouwactiviteiten zijn inmiddels gestart. Hallz.nl is sinds 2012 actief in het ontwerpen, realiseren, renoveren en onderhouden van bedrijfspanden. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor worden de verschillende projecten ontworpen en de realisatie gecoördineerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

gemeente

OLDEBROEK - Juist in deze tijd willen wij als gemeente Oldebroek inwoners helpen om aan hun toekomst te werken. De eerste vijftig inwoners die zich aanmelden kunnen drie maanden lang gebruik maken van ruim 500 online cursussen via RegioOpleiders.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

VIP filmhuis liggend foto H. Leusink

NUNSPEET -  Naast de openstelling van de bibliotheek en het opstarten van diverse muziek- en danslessen gaat Veluvine Cultuur per 1 juni ook weer starten met een eigen programma in de Rabozaal. Per 1 juni mogen er weer maximaal 30 bezoekers worden ontvangen, dit aantal is te weinig voor een theatervoorstelling, maar biedt wel mogelijkheden voor ons Filmhuis. Vandaar dat Veluvine iets ludieks heeft bedacht en van start gaat met het VIP-Filmhuis op de woensdag- en vrijdagavond.. De tribune is ingeschoven en de Rabozaal is ingericht voor maximaal 30 bezoekers die allemaal op afstand plaats kunnen nemen in losse fauteuils of pluche bankjes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

mee

OLDEBROEK - Woensdag 10, 17, 24 Juni en 1 juli kunnen mensen met autisme, hun ouders/naasten, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden uit de provincie Gelderland deelnemen aan een gratis Webinar. Deze Webinars staan in het teken van voorlichting over autisme, inspireren, verbinden en praktische tips en handvatten waaraan we in deze tijd van Corona en ook zeker daarna, herkenning en steun kunnen ervaren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

parkiet Bongersweg

Vermist in Wezep:
- Zwart/witte kater "Senna" (Kamperfoeliestraat)
Gevonden in Oldebroek:
- Geel/groene grasparkiet (Bongersweg)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

concordia

OLDEBROEK - Op 3 mei en op eerste paasdag hebben enkele muzikanten liederen gespeeld vanaf de kerktoren van de Lambertuskerk in Oldebroek. Veel mensen heeft dit erg goed gedaan. Op verzoek van diverse kerken zullen de muzikanten hier een vervolg aan geven. Vanuit verschillende kerken worden psalmen en liederen aangedragen, welke door drie trompettisten van de vereniging gespeeld zullen worden vanaf de toren van de dorpskerk. Deze kunt u dan vanuit uw eigen huis of tuin meezingen.   

Op zondag 31 mei (1e Pinksterdag)  hopen de muzikanten om 9.00 uur de liederen te spelen

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

wilb

ELBURG - De afgelopen tijd is Wilbert Magré veel de natuur in geweest en kwam hij op het idee om jullie mee de natuur in te nemen. Er zijn prachtige beelden opgenomen en hier is pianomuziek bij ingespeeld en verwerkt in een film. Wilbert hoopt dat u meegeniet van zonsopgang tot zonsondergang en wenst u veel kijk- en luisterplezier. Mocht u een vrijblijvende digitale collecte ervoor willen geven dan kunt u daarover op www.wilbertmagre.nl informatie vinden. 

Bekijk de film vrijdag 29 mei vanaf 20.00 uur via: https://youtu.be/8UMOnTxy3eM

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

LOGO RONDJE KUNST NOORD VELUWE

OLDEBROEK  - In lijn met het landelijk beleid rond het coronavirus wordt Rondje Kunst Noord Veluwe 2020 afgelast. De organisatoren hebben hiertoe besloten. Rondje Kunst Noord Veluwe organiseert elk jaar een fietsroute voor kunstliefhebbers in Oldebroek,   ’t Harde en Elburg. Tijdens de route is een schat aan kunstwerken te bewonderen van diverse materialen en diverse stijlen.  Informatie over de namen van de ateliers en de kunstenaars kunt u vinden op de website www.rondjekunstnoordveluwe.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

reisregels

OLDEBROEK - Op zondag 31 mei breidt vervoersmaatschappij Keolis de dienstregeling op de Veluwe verder uit. Vanaf deze datum rijdt Keolis met het maximale aantal bussen dat onder de huidige corona-omstandigheden mogelijk is. Daar waar nodig, bijvoorbeeld op drukke (spits)tijden of naar populaire bestemmingen, worden extra bussen ingezet. Ook staan er extra bussen stand-by. Op deze manier is men in de gelegenheid om drukte in de bussen op te vangen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

natuur

OLDEBROEK - Steeds meer mensen genieten van de prachtige natuur op de Veluwe. Dat bezoek heeft een keerzijde. Door toenemende verstoring raakt het evenwicht tussen natuur en recreatie uit balans. Provincie, gemeenten, grondeigenaren en recreatieondernemers werken daarom aan een recreatiezoneringsplan voor de hele Veluwe. Waar de natuur moet herstellen, worden rustgebieden aangewezen. In andere gebieden krijgen de verschillende vormen van recreatie meer de ruimte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijkswaterstaat

HATTEMERBROEK - Rijkswaterstaat voert van vrijdagavond 5 juni 22.00 tot maandagochtend 8 juni 2020 05.00 uur werkzaamheden uit aan de snelweg A28 richting de autoweg N50 Kampen/Emmeloord en de snelweg A50 Apeldoorn/Arnhem op het knooppunt Hattemerbroek. Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsboog A28 afgesloten voor het verkeer richting de autoweg N50 Kampen/Emmeloord en de snelweg A50 Apeldoorn/Arnhem. Het verkeer wordt omgeleid. De omleidingen worden aangegeven met gele borden en tekstkarren langs de weg. De extra reistijd kan oplopen tot 10 minuten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

CDAGelderland

REGIO - Water vasthouden in droge tijden en water sparen in natte tijden. Dat is volgens het CDA Gelderland nodig om de droogte in Gelderland tegen te gaan. Er moet nu een goed en integraal plan komen die de maatregelen beschrijft om daar nu serieus stappen in te zetten.  Het is droog in Gelderland. Voor het derde jaar op rij. Zowel op natuur als landbouw heeft dit enorme effecten. Voor het CDA hoog tijd om beter na te denken over waterbeheer en het omgaan met periodes van droogte én periodes van veel water. Dit vraagt om een integraal plan, een aanpak om water te sparen en vast te houden in tijden van droogte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wandelingen

REGIO - De Veluwe is veel meer dan een gebied met een paarse hei en saaie bossen. In de wandelgids Verrassende Veluwe nemen we je mee langs 25 bijzondere landschappen op de Veluwe. De Veluwe is een gebied met veel historie. In de wandelgids van uitgeverij Anoda zijn 25 wandelroutes opgenomen waarbij je langs eeuwenoude en bijzondere plekken komt. Met deze gids wandel je door landschappen die gevormd zijn in ijstijden en zie je sporen van de vroegste bewoners van Nederland. Je ontdekt industrieel erfgoed en prachtige kastelen en landgoederen. Maar ook plekken die herinneren aan jarenlang militair gebruik. Ook kun je wandelen over  een ecoduct en door gebieden die zijn teruggegeven aan de natuur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zzpad19

- door Alida Bosma -

We zijn nog nooit in het vestingstadje Naarden geweest. We kennen het natuurlijk wel van documentaires, dus hoe mooi is het dat het Zuiderzeepad daar doorheen gaat. Vanuit Bikbergen via de Oostdijk lopen we naar de vesting toe. Het is een van de best bewaarde vesting‘s van Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm. De vesting heeft zes bastions, een dubbel omwalling en een dubbele grachtengordel. Het is goed te wandelen over de verdedigingswerken. De vesting is onderdeel van de nieuwe Hollandse waterlinie. We maken een ommetje over de vesting‘s werken waar het een sportief gebeuren is. We zien roeiers, wandelaars, hardlopers, bootcampers en vogelaars. In het vestingstadje zelf is het druk. De bankjes zitten vol met koffie drinkende ouders, vriendinnen en mensen die om een praatje verlegen zijn. Daar omheen spelende kinderen.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

join

De Challenge Mont Ventoux (CMV)van Join4Energy die dit jaar in de week van 1 t/m 6 juni zou worden gehouden gaat helaas niet door. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar medicijnen voor energiestofwisselingsziekten. Vandaar dat in de week van 1 t/m 6 juni de alternatieve CMV 2020 wordt georganiseerd. Wij nodigen iedereen uit om hier aan mee te doen! Want, er is natuurlijk nog steeds veel geld nodig voor het medicijnen onderzoek, terwijl fondsenwerving nu best lastig is. Hoe werkt dit? In deze week levert een ieder individueel (volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM) zijn/haar eigen sportieve prestatie. Voor de een zal dit het hardlopen van 21 kilometer zijn (net als op de Mont Ventoux), voor de ander is dit misschien de Elfstedentocht fietsen, een ronde wandelen of skeeleren naar je oma. Zoek je eigen Challenge uit die past bij je eigen mogelijkheden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20200525 Van Werven Bezoek Stientje van Veldhoven 56

OLDEBROEK - Tijdens haar bezoek aan Van Werven heeft staatssecretaris Van Veldhoven een nieuwe sorteerinstallatie voor plastic afval in werking gezet. Met de nieuwe installatie kan het plastic afval van onder meer milieustraten worden gesorteerd op 24 verschillende soorten plastic.

De staatssecretaris was op bezoek bij Van Werven om te discussiëren over oplossingen die het recyclen van plastic afval stimuleren, nu door de lage olieprijzen de toepassing van gerecycled plastic dreigt te stagneren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nacht

OLDEBROEK - Elk jaar komen christenen, uit verschillende kerken uit Oldebroek en omgeving, een nacht bij elkaar om te bidden. voor vervolgde broeders en zusters elders in de wereld. Dit doen ze altijd aan de hand van een programma van Open Doors. Het fysieke samenkomen is wegens het coronavirus dit jaar niet mogelijk. Open Doors biedt echter wel een online programma aan. U kunt zich hiervoor aanmelden op de site www.opendoors.nl. U krijgt dan via de mail een online gebedsboekje. Ook zal Open Doors een live programma aanbieden. Aan de hand daarvan kan ieder voor zich thuis bidden. U bent van harte uitgenodigd om mee te bidden op vrijdag 12 juni vanaf 21.00 uur tot zaterdag 13 juni 01.00 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)