(advertentie)

SPOW

OLDEBROEK -  Afgelopen zaterdag heeft Kor Sneller van K. Sneller montagewerk uit Oldebroek een 3-jarig sponsorcontract ondertekend. Kor is geen onbekende van onze club, hij heeft zelf jaren gevoetbald bij OWIOS en komt regelmatig kijken bij het eerste team. OWIOS  is zeer blij met het vertrouwen dat Kor heeft in onze club. Op de foto Kor Sneller die een mooie bos bloemen in ontvangst mocht nemen. 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

beatrix fonds

OLDEBROEK -  Van 8 tot en met 12 september is er door vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd in Oldebroek. Samen hebben zij een prachtige opbrengst van € 1630,37 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

“De inzet van onze vrijwilligers is onmisbaar. Gevers en collectanten bedankt!'

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

col

OLDEBROEK- Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Oldebroek voor de jaarlijkse collecteweek van 23 tot en met 28 november. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

WhatsApp Image 2020 09 12 at 19.08.03 3 1024x675

OLDEBROEK - Het eerste herenteam van Bakkerij Jonker – Blauw Wit is de competitie begonnen met een 3-1 overwinning. Het bezoekende Alterno uit Apeldoorn had drie sets weinig in te brengen in de Talter en kreeg de afsluitende vierde set eigenlijk cadeau. Dat leverde dus een 3-1 eindstand op.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

190914 BL WIT 333 1200x675

OLDEBROEK -  Afgelopen zaterdag speelde Blauw Wit D1 de eerste competitiewedstrijd tegen Dros- Alterno D6. Vorig seizoen is D1 gepromoveerd vanuit de tweede klasse, dus deze wedstrijd konden de dames van Dennis mooi laten zien dat ze thuishoren in de eerste klasse. Door de goede voorbereidingen in de coronatijd, met dank aan de krachtschema’s van trainer Dennis Veth, kon D1 zo 10 cm hoger springen. Aanvallend konden daardoor Sanne van der Ziel, Jojanneke Schenk en Jasmijn Schenk een hoop punten scoren. Om de tegenstander nog een kans te geven sloeg D1 een hoop services tegen de muur of in het net. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd veel pieken en dalen kende.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

ggd

OLDEBROEK  -   GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar de GGD Gezondheidsmeter 2020 uit. De Gezondheidsmeter is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek onder volwassenen en ouderen. De Gezondheidsmeter vindt één keer in de vier jaar plaats. Ongeveer 60.000 inwoners in Noord- en Oost-Gelderland ontvingen vorige week een uitnodiging met link naar de vragenlijst per post. Deze inwoners zijn willekeurig geselecteerd door het CBS. In deze vragenlijst staan vragen die gaan over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Paddenstoel Majuba foto Ruud Knol

EPE - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 3 oktober een wandeling om op zoek te gaan naar paddenstoelen in bosgebied Majuba. Het ligt westelijk van Epe en is onderdeel van de uitgestrekte bos- en heidevelden van de Noordoost-Veluwe. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van het gebied is Majuba een paradijs voor paddenstoelen. Het gebied is sinds het begin van de twintigste eeuw als cultuurlandschap in ontwikkeling geweest. Samen met de boswachters kan men het gebied ontdekken. Hoog gras en een wat drassige bodem vereisen goede wandelschoenen, liefst waterdicht. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Gesprek met Rob Boerma over de 7de editie van Run for the Message

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Corne


WEZEP - Op een zonovergoten en druk bezocht sportpark de Brink speelde afgelopen zaterdag Rood-Wit tegen het puntloze Exakwa. Rood-Wit had inmiddels twee punten op zak en was hongerig naar meer, maar tegen een effectief Exakwa kon Rood-Wit net niet de punten in Wezep houden. Rood-Wit wordt nog geplaagd door kleine blessures, waardoor de ploeg niet veel compleet heeft getraind, maar dat mag geen excuus zijn voor deze nederlaag. Er had veel meer ingezeten, maar door teveel individuele fouten ging de winst verdiend naar Exakwa deze middag.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

badminton80

WEZEP  –  Het competitieseizoen voor Amptmeijer Badminton ’80 is gestart. Zaterdag 19 september mocht het eerste team Amptmeijer 1 naar Groningen om daar een wedstrijd te spelen tegen Meteoor SV in Veendam. Het team bestaat  uit Rémon van de Werfhorst, Cornel van Dorp, Vera van Dijk en Joanne Cornet. Ook dit jaar worden zij gesponsord door Amptmeijer Verzekeringen uit Wezep. De heren van Amptmeijer hadden een goede start en wisten het eerste punt te behalen. De dames van Amptmeijer wisten het goede voorbeeld te volgen en ook het tweede punt binnen te halen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

thumbnail 054 MTB Marathon Zaterdag 17 oktober Vierluik

OLDEBROEK / HEERDENa de succesvolle Nederlandse Kampioenschappen Streetrace organiseert de ATB Vereniging Oldebroek op zaterdag 17 oktober voor de tweede keer een mountainbike marathon. Start en finish zijn op de motorcrossbaan van MSV-NOV Heerde. Wil je mee doen meld je dan snel aan, er zijn nog 200 startplaatsen vrij.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

https cdn.evbuc.com images 111333549 130644273847 1 original

HATTEMERBROEK - A.s. zaterdag 26 september is er een openluchtdienst aan de Elburgerweg 11a in Hattemerbroek. Aanvang 18.00 uur. De toegang is vrij, wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

Het is handig om een kleedje of een stoel mee te nemen.

Opgeven is nodig via deze link

Schrijf reactie (0 Reacties)

van boven

OOSTERWOLDE - Op een zonnige septemberavond werd het meidenteam VSCO’61 MO17-1 in nieuwe trainingspakken gestoken door Bouwbedrijf W. van Boven en Bouwmarkt De Meule uit Oosterwolde. Mede-eigenaar van deze ondernemingen Everhard Polinder was naar sportpark De Heughte gekomen om de trainingspakken officieel te overhandigen. Het enthousiasme van het team was groot en als blijk van dank en waardering bood aanvoerder Tess Vlieger de sponsors een fraai bloemstuk aan. Ook teamleider Margreet Heimensen, trainer/coach Tonnie Hofmeijer en sponsorcommissielid Lammert Vlieger brachten dank uit aan de trouwe sponsors voor dit uitermate sportieve gebaar en wensten hen veel succes.

Schrijf reactie (0 Reacties)

OWIOS

OLDEBROEK -  Op een zonnig sportpark Bovenmolen was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen om half drie tegen Unicum Lelystad een feit. Al gauw was het duidelijk dat Unicum in elke linie over veel kwaliteit beschikte. De eerste 20 minuten was het Unicum dat het spel dicteerde. OWIOS kon alleen maar tegenhouden. Het was wachten op een doelpunt voor de gasten uit Lelystad. Na 30 minuten is het Unicum dat op voorsprong komt, een goede actie over links wordt door een OWIOS verdediger in eigen doel getikt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kunst

WEZEP - Muziekvereniging De Eendracht vermaakte vandaag het winkelend publiek met concerten op het kleine Meidoornplein en in de muziekkoepel.  De Eendracht heeft tijdelijk haar huisvesting in de ‘Huiskamer van Wezep’. Het pand kan wel een likje verf gebruiken. Kunstlokaal Wezep gaf daarom een graffiti workshop voor jeugd van 10 tot 12 jaar, om zo het pand weer een frisse look te geven. Voor jongeren vanaf 12 jaar was er een workshop 3D Streetart georganiseerd door Straathoekwerk Nummer 13.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo

WEZEP - Vrijdag 25 september houdt de Supporters Commissie een grote bingoavond in het clubhuis van voetbalvereniging WHC. In verband met de coronamaatregelen worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd.

  • Verplichte registratie van alle bezoekers 
  • De tafels en stoelen staan volgens de regelgeving op de juiste afstand van elkaar en mogen NIET verplaatst worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1000442

- door Alida Bosma - 

Waterland is een laag gelegen veenweidegebied doorsneden door sloten en vaarten dat vroeger regelmatig overstroomde. Net als de Zuiderzeesteden wisten de Waterlandse dorpen in de 15e eeuw te profiteren van de overzeese handel, hun gouden eeuw. Na 1570 kwam een abrupt einde aan de bloeiperiode Toen Waterland het strijdtoneel werd van de 80-jarige oorlog. De waterkering werd verwaarloosd en keer op keer brak de dijk door. We zien dat, als we op de dijk lopen, door middel van bordjes die bij waterkolken staan.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WHC

WEZEP -  WHC start competitie met overwinning. Een overwinning die vandaag dik verdiend was. Vanaf de aftrap liet WHC zien waarvoor ze naar Balk gekomen waren. Met vlotte aanvallen werd de verdediging van Balk onder druk gezet. Na 7 minuten een gevaarlijke poging van Sargon Gouriye na voorzet Jelle Post, deze ging helaas voorlangs. Daarna werd Dennis Hettinga vastgehouden maar na goed doorzetten ging zijn poging alsnog over. Na een kwartier volgde een uitbraak van de gastheren voor het enige werk voor doelman Jasper Kuiper in de eerste helft .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KO brandweer Oldebroek

OLDEBROEK - Zes vrijwilligers van het brandweerkorps Oldebroek ontvingen op zaterdag 19 september 2020 een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing verraste hen en reikte de onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse korpsavond. De gedecoreerden, Klaas van Asselt, Gerrit van der Heide, Henri Pruim, Willem van de Schootbrugge, Jan Stouwdam en Heijmen Vos, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen deze onderscheiding als dank voor hun trouwe inzet bij de brandweer, allen minimaal twintig jaar, en voor hun bijdrage aan een veilige samenleving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Michael Leusink Oss

WEZEP -  De hele week had Michael er naar toe geleefd en dan overkomt hem dit. Op zaterdag 19 september mocht de motorcrosser uit Wezep voor het eerst in zijn carrosserie aan de start verschijnen op circuit ´De Witte Ruijsheuvel` in Oss. Leusink nam deel aan het open Nederlandse kampioenschap bij de 500cc cupklasse en hij  mocht eindelijk gas geven op één van de mooistecircuits van Nederland. Een baan die zeer veel variatie kent en daar moest Leusink zeker even aan wennen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)