(advertentie)

Een van de verwaarloosde honden Foto Stichting Big Boy

OLDEBROEK - Op sociale media is beroering om drie verwaarloosde honden in Oldebroek. Een stichting heeft zich over de Amerikaanse bulldogs (de moeder en twee reutjes) ontfermd. 'De mensen van die honden leven in erbarmelijke omstandigheden met overal uitwerpselen en urine. Die honden moesten daar weg.'

Woorden van een verontruste Mo van stichting Big Boy in Deventer. Na een tip over verwaarloosde honden wist de vrouw niet wat ze aantrof bij de woning. 'Het was er verschrikkelijk toen ik woensdag kwam. Agenten waren er ook en die deinsden achteruit toen de voordeur openging.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

wilma

ELBURG - Per direct is Wilma Seijbel aangesteld tot directeur van het Orgelmuseum in Elburg. In de afgelopen vijfeneenhalf jaar was zij al verantwoordelijk voor de externe communicatie van het museum. Het museumbestuur ziet met deze benoeming een stuk continuïteit gewaarborgd. Mevrouw Seijbel is onder meer verantwoordelijk voor het coronaprotocol dat moet worden ingevoerd en nageleefd en zal haar bestaande (communicatie-)taken verder uitbreiden met fondsenwerving. Namens het museum heeft zij ook als bestuurslid zitting in de Stichting Museumstad Elburg, waarin alle musea uit de gemeente Elburg vertegenwoordigd zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

REKEN

Onderzoek naar het Regionaal Account Jeugd (RAJ)

OLDEBROEK - De rekenkamercommissies van de gemeenten Elburg, Nunspeet, Putten en Oldebroek heeft onderzoek uitgevoerd naar het Regionaal Account Jeugd (RAJ). Deze organisatie was verantwoordelijk voor de uitvoering van het jeugdbeleid. Vanuit het verrichte onderzoek luiden de lessen voor de toekomst dat het onmisbaar is om een gedeelde visie op inhoud en financiën te hebben die nodig is om samen te werken, dat er continuïteit in beleid en uitvoering van de jeugdzorg is en dat er sprake is van een consistente bekostigingssystematiek. Daarbij geldt als uitgangspunt om de gestelde inhoudelijke en financiële kaders die bij een uitvoeringsorganisatie zijn belegd regelmatig te evalueren en zo nodig te herzien.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Nieuw2021web

OOSTEERWOLDE - VSCO’61 kan wederom twee spelers voor de selectie voor het komende seizoen verwelkomen die vanuit de regio de overstap maken naar onze mooie club. Bjorn Weezenberg komt over van vierdeklasser ’s Heerenbroek en Robert Dekker van IJVV. De jeugdvrienden uit IJsselmuiden hebben de ambitie het een stapje hoger te gaan proberen en willen bij VSCO’61 die kans verwezenlijken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

101831272 2812285425659520 8937527360417169408 o

Ook in juni kun je iedere dinsdag, woensdag en donderdag tussen 19:00-21:00 uur chatten met de politie. Zo krijg je persoonlijk antwoord op je vragen. Wil je weten of je een nepvuurwapen mag hebben? Of heb je een vraag over verkeersregels? Ook kun je politie gerelateerde vragen stellen over het coronavirus. Daarnaast is er op alle woensdagen in juni tussen 19:00-21:00 uur ook weer een speciale zedenchat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

trekker

De toekomst voor de Gelderse land- en tuinbouw ligt bij agrarische bedrijven die op een natuurinclusieve manier produceren, die voldoende inkomen opleveren voor de boer en die kunnen worden doorgegeven aan een volgende generatie. Gedeputeerde Staten van Gelderland wil vooral investeren in ontwikkelingen die hierbij passen. Dat staat in de notitie ‘Toekomst voor de Gelderse boer’, dat door Gedeputeerde Staten is vastgesteld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

pro1

OLDEBROEK - Sinds april is de eikenprocessierups weer actief en kunnen inwoners hiervan overlast ervaren. Binnen de bebouwde is de gemeente inmiddels begonnen met het wegzuigen van de rupsen. Het wegzuigen gebeurt in twee rondes. De Gemeente Oldebroek is inmiddels bezig met de eerste zuigronde. De tweede zuigronde is omstreeks eind juli, begin augustus. De gemeente monitort zelf de eiken en stuurt wanneer er rupsen en/of nesten in de eik aanwezig zijn, daar de bestrijder langs.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

team 2444978 1920

Donderdag 14 mei zijn we in de commissievergadering Samenleving & Bestuur geïnformeerd over het Lokaal Preventie- en Sportakkoord Gezond Oldebroek. Het akkoord is ondertekend door bijna 20 lokale partners. Dit geeft wel aan dat het breed gedragen en succesvol akkoord is geworden. Aanleiding voor dit Preventie- en Sportakkoord Gezond Oldebroek was een motie wat door de fractie van de ChristenUnie is ingediend tijdens de raadsvergadering van 13 december 2018. De fractie van de ChristenUnie riep met de motie het college op om in de lijn van het Nationaal Preventieakkoord, zich optimaal in te zetten om in 2019 te komen tot een Preventieakkoord met lokale partners zoals sportclubs, horeca, scholen en ondernemers. Ondanks de minimale steun (alleen ABO was voor) werd de motie aangenomen. We zijn blij met de uitwerking van de motie; het is een waardig en in potentie een constructief lokaal Preventie- en Sportakkoord voor een gezonder gemeente Oldebroek geworden!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

1486

WEZEP - Marc van 't Ende zal in het nieuwe seizoen de stap van de JO19-1 selectie naar WHC 1 maken. Marc heeft de hele jeugdopleiding de standaard elftallen van WHC doorlopen.

In het afgelopen seizoen heeft Marc meerdere malen meegetraind met de eerste selectie en hierin een uitstekende indruk gemaakt.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Kindervoorstelling

NUNSPEET - Gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes naar de film? Dat kan en mag weer! Speciaal voor de kinderen draait Veluvine op woensdag 10 juni de film ‘De Fabeltjeskrant - De Grote Dierenbos-Spelen’ (AL) en op woensdag 24 juni de film ‘Mees Kees in de Wolken’ (AL) in de Rabozaal. Geniet op een verantwoorde manier van een gezellig middagje uit. We schuiven de tribune in en plaatsen verspreid over de zaal losse fauteuils en pluche bankjes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

nkc zomervakantie 2020 a4

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

Lees de informatie over de zomervakantie 2020 in eenvoudige taal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

webinars

OLDEBROEK - Woensdag 10, 17, 24 juni en 1 juli kunnen mensen met autisme, hun ouders/naasten, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden uit de provincie Gelderland deelnemen aan een gratis Webinar. Deze Webinars staan in het teken van voorlichting over autisme, inspireren, verbinden en praktische tips en handvatten waaraan we in deze tijd van Corona en ook zeker daarna, herkenning en steun kunnen ervaren!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoogste punt 1

WEZEP - Gisteren is de Meiboom geplaatst bij de Wezeper Veste. Een Meiboom is bij een bouw het symbool dat staat voor de hoop dat de nieuwbouw net zo sterk en stabiel mag worden als de boom. De buren en kennissen van de toekomstige bewoners van de Wezeper Veste mochten gedichten en bloemen in de boom hangen. Daarna ging de boom naar het hoogste punt in afwachting van het moment dat de opdrachtgevers van de bouw het zogenaamde "Pannenbier" aanbieden aan de bouwvakkers. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mickeyolde

Vermist in Oldebroek:
- Zwart/witte poes "Mickey" (Bovendwarsweg)
- Cypers/bruine kater "Naudi" (Oude Dijk)
Vermist in Wezep:
- Gele kanarie (Bietenakker)
Gevonden in Oosterwolde:
- Rood/witte kat (Winterdijk)
Gevonden in Hattemerbroek:
- veelkleurige rosellaparkiet (Leeuwerikstraat)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geld

Gelderland stelt extra 1,5 miljoen euro beschikbaar voor MIT-haalbaarheidsprojecten. Zodat er nog eens 75 midden- en kleinbedrijven (MKB)  extra een haalbaarheidsonderzoek kunnen uitvoeren. Met deze extra bijdrage wil Gelderland concrete innovatieplannen naar voren halen. Het bedrag van 1,5 miljoen euro komt uit de 50 miljoen, die Provinciale Staten beschikbaar hebben gesteld voor covid-19 overbruggingsmaatregelen. Dit extra budget helpt 75 MKB bedrijven, bovenop de 78 die al een subsidie hebben ontvangen. Als dit geld snel beschikbaar is, kunnen deze ondernemers nog voor de zomer aan de slag met die onderzoeken. En dat is goed voor de regionale economie in Gelderland”, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Economie, Christianne van der Wal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
Schrijf reactie (0 Reacties)

Getuigen gezocht

WEZEP - In de periode van zondagavond 24 mei 2020 te 21:00 uur en maandagochtend 25 mei 2020  04:00 uur zijn er op de Rondweg te Wezep een drietal inbraken geweest in bedrijven. Er is onder andere een kleine hoeveelheid geld weggenomen. De politie vraagt uw hulp bij het onderzoek. Heeft u informatie? Bel 0900-8844 of neem  contact op met uw wijkagent via politie.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

res

OLDEBROEK - In 2030 wordt ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit op de Noord-Veluwe duurzaam opgewekt via zonne- en windenergie. Dat is ongeveer tien keer meer dan nu. Hoe de regio dit wil gaan doen staat in het concept-plan Regionale Energiestrategie Noord-Veluwe. De regiogemeenten vinden het belangrijk dat inwoners van de regio hun menig kunnen geven over het plan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mondk

OLDEBROEK - Vanaf deze week zien we om ons heen steeds meer mensen die een mondkapje dragen. Maar wat zijn nu precies de regels? Wanneer moet ik een mondkapje dragen, waar moet deze aan voldoen en waar kan ze kopen? In dit artikel vindt u alle belangrijke informatie. 

Wanneer is een mondkapje verplicht?

In het OV is anderhalve meter afstand houden vaak niet mogelijk. Daarom is vanaf 1 juni het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 13 jaar in de trein, bus, metro en tram. Ook op veerponten is het dragen van een mondmasker verplicht. Op straat, in winkels of in andere openbare ruimtes is het dragen van een mondkapje niet nodig. Het dragen van een mondkapje is een aanvulling op de bestaande hygiëneregels.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
Schrijf reactie (0 Reacties)