(advertentie)

BEBB

OOSTERWOLDE -  B&B De Heughte in Oosterwolde is vandaag officieel ingedeeld in de klasse van vijf tulpen. Dit is de hoogste klasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. B&B De Heughte ontving de vijf tulpen na een bezoek van een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Uit het rapport van de mystery guest: “Het is duidelijk te zien dat het verblijf met veel aandacht en liefde is gerealiseerd, waarbij er gekozen is voor een hoogwaardige afwerking.“ “Naast de imkerij, behoren de wellness faciliteiten ook tot de unieke kenmerken van deze B&B. In de prachtige tuin staan er een buitenzwembad en een jacuzzi tot de beschikking.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

vertel

WEZEP -   Bij peuteropvang De Wereldkinderen krijgen de peuters met een VE-indicatie verteltas mee naar huis. In deze tas zitten; per thema, een boek, een spel,een knuffel en een boekje. In dit boekje kunnen de ouders opschrijven hoe de peuter het heeft ervaren.  Het doel van dit project is om leesplezier bij de peuters te motiveren. De verteltas is aan te passen op de beleefwereld van het jonge kind.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

mil

OLDEBROEK - Sinds 1 januari kunnen inwoners terecht bij Milieupark Van Werven Bovendwarsweg 93 voor grof huishoudelijk afval. De Gemeente Oldebroek ziet dat inwoners de weg naar het milieupark Van Werven goed weten te vinden.

Grof huishoudelijk of bedrijfsafval?

Inwoners kunnen met hun eigen milieupas grof huishoudelijk afval zoals tuinafval aanbieden. Dat kunnen alleen zijzelf doen. Naast inwoners bieden ook bedrijven zoals klusbedrijven en hoveniers grofvuil aan. Soms gebeurt dat op de milieupas van een inwoner. Dat is niet de bedoeling, omdat het dan om bedrijfsafval gaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

tanja

De verkiezingskoorts is losgebarsten, eindelijk zou ik bijna zeggen. Voor mijn gevoel duurde het lang voordat de campagne op gang kwam. Misschien ook niet vreemd, omdat ook het campagnevoeren dit jaar anders gaat dan anders. Net als het stemmen zelf overigens. In plaats van één verkiezingsdag hebben we nu op drie dagen stembureaus open, de eerste twee dagen speciaal voor mensen die tot een risicogroep behoren. Mensen die ouder zijn dan zeventig jaar kunnen er bovendien voor kiezen per brief te stemmen. Allemaal extra mogelijkheden in verband met corona. Deze verkiezingen zijn er in de gemeente Oldebroek ook zo’n 550 stemmers die voor de eerste keer mogen stemmen. Nieuwe 18+’ers die voor het eerst echt mee mogen praten over wie ons land moet gaan besturen, over de koers die we gaan varen. Het is lang geleden, maar ik weet het nog wel. Mijn eerste keer stemmen… Online stemwijzers waren er toen nog niet. De info kon je halen uit de krant en tv-debatten en natuurlijk door de gesprekken aan tafel. Het resultaat was dat veel jongeren stemden wat de rest van het gezin ook stemde. Dat is nu vast anders.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

souman

HATTEMERBROEK (adv) - Het afgelopen jaar was voor veel ‘stenen’ winkels een moeilijke periode. Het gemis van reuring en klanten in de muziekwinkel is moeilijk. Klanten konden nog wel bij ons terecht voor reparaties. Ook is Muziekhuis Souman online goed vertegenwoordigd. 'Gelukkig is er een lichtpunt aan de horizon in de vorm van ‘winkelen op afspraak’, aldus Ard Souman. “Met 2 verdiepingen mogen maximaal 4 klanten een bezoek brengen aan onze ruime muziekwinkel met een oppervlakte van 2000 m2.. Veiligheid staat bij ons voorop.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

thumbnail DSC03389

WEZEP -  Heb je op maandag-, dinsdag- of woensdagmorgen een paar uur over, kom dan kinderboerderij Voskuilerhoeve helpen. Wat wordt van de vrijwilligers op de boerderij gevraagd? Je vindt het leuk om met dieren en kinderen om te gaan. Je voelt je verantwoordelijk voor hetgeen je doet op de boerderij. Ook is een gezellige sfeer belangrijk. En… je moet natuurlijk niet vies zijn van een beetje vuil. Om vrijwilliger te kunnen zijn, moet je minstens 18 jaar zijn en redelijk zelfstandig kunnen werken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

thumbnail flyer aan

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

borst

HATTEMERBROEK - Jan Borst is een geboren en getogen Hattemer en hij heeft altijd oog gehad voor crossmotoren. Borst begon eerst als grasbaanracer, maar was al snel ook te vinden op het circuit van Keizersveld. Al in 1974 draaide Jan het gas open op zijn thuisbaan. Teunis Ramaker was zijn grote steun en toeverlaat en dat is heden ten dage nog zo. Beiden hebben veel geleerd en dat kwam mede door de vader van Teunis Ramaker. Niet alleen was de inmiddels 78-jarige geïnteresseerd in rijden, nee ook het sleutelen aan motorblokken was een passie voor Borst en dat doet hij nog steeds. Heel wat rijders heeft hij geholpen met het oplossen van problemen en dat deed hij met plezier.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

thumbnail Erik van der Pol Sarah de Geest

REGIO – In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV Oost vol trots Het debat van het Oosten. Wat staat Oost-Nederland na de verkiezingen in Den Haag te wachten? Tijdens de live-uitzending op 11 maart worden de regionale kandidaten flink aan de tand gevoeld.Het debat vindt plaats in het Huis der Provincie in Arnhem. Deelnemend zijn kandidaten, uit Gelderland en Overijssel, die voor hun partij op een verkiesbare plaats staan: Rob Jetten (D66), Eppo Bruins (ChristenUnie), Thom van Campen (VVD), Lisa Westerveld (GroenLinks), Nicole Temmink (SP), Pieter Omtzigt (CDA), Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Charlotte Brand (PvdA).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Lummerkersluis

OOSTERWOLDE - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Oldebroek heeft vijf objecten aangewezen als gemeentelijke monument. Het gaat om drie sluizen en twee schotbalkloodsen in de polder Oosterwolde. Deze objecten vertellen een verhaal over de ontwikkelingsgeschiedenis van de waterhuishouding in de polder Oosterwolde.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

thumbnail vdla 20200312 12 56 21 woii cafe arnhem 0179 1

REGIO -  Van maart t/m mei gaan Rijnbrink, de Gelderse bibliotheken en Erfgoed Gelderland samen op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen onder de noemer ‘WO2-verhaal gezocht’. Als vervolg op de tournee van de WO2-cafés in 2020 is het nu mogelijk om online bijzondere of persoonlijke verhalen te delen.  Heb je een bijzonder oorlogsverhaal dat je wilt delen? Of documenten, beeldmateriaal en/of objecten over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland? Stuur ze online in via de website van mijnGelderland: https://mijngelderland.nl/insturen/gelderse-oorlogsverhalenDe ingezonden verhalen worden verzameld op het cultuurhistorische platform mijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail NL Alert

OLDEBROEK  - De overheid zet NL-Alert steeds vaker in bij een noodsituatie. Bijvoorbeeld bij een grote brand. Ook in Gelderland wordt het alarmmiddel regelmatig ingezet. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen. 8 op de 10 mensen waardeert het wanneer een NL-Alert wordt ingezet bij een incident in hun omgeving, blijkt uit onderzoek1. Bijna driekwart (73%) vindt het daarnaast terecht als zij een NL-Alert ontvangen. Ook komen veel Gelderlanders in actie als zij een NL-Alert ontvangen. Bij een grote brand sluiten zij ramen en deuren en zetten zij de mechanische ventilatie uit. Ook informeren zij hun directe omgeving zoals buren, vrienden of familie. Bijvoorbeeld via de groepsapp van de buurt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

owios

OLDEBROEK - Afgelopen vrijdag heeft slagerij van de Weg een 3-jarig sponsorcontract  ondertekend. Slagerij van de Weg dat een nieuwe huisstijl heeft geïntroduceerd is al jaren lang trouwe sponsor van OWIOS en heeft besloten de nieuwe sponsorovereenkomst te verhogen. OWIOS is zeer erkentelijk voor dit geweldige gebaar. Op de foto Gerard van de Weg die een mooie bos bloemen en Oldebroekse kruidenbitter mocht ontvangen van Alex Jonker.

Schrijf reactie (0 Reacties)

voetb

OLDEBROEK -  Doe mee met de gratis online KidsWorkshop en bouw je eigen mini-voetbaltafel. Hierbij ga je iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die  gebruikt worden heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gesprek met Ethel Jansen die haar kapsalon weer mag openen vanaf 3 maart.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 024 SPORTIEF ZIJN ZEKER WETEN MAANDAGAVOND 1 MAART 2021 V1.1

OLDEBROEK/WEZEP – Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. In het kader van de motocross en “De Tijd Van Toen Op Keizersveld” ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Jan Borst en Dirk Jan Grootkarzijn bezocht Rudolf Huberts van Goed Bezig Oldebroek. Evert en Dirk Jan nemen in dit uur ook de actualiteit van de huidige situatie in de sport samen door.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

7c332231 df8d 40fa be60 0817963ee069

OLDEBROEK – De brandweer was vanmorgen met twee blusvoertuigen ter plaatse aan de Koeleweg  in Oldebroek voor een uitslaande schuurbrand. In de schuur stonden ook motoren. De schuur is volledig uitgebrand. Omdat de schuur naast een woning stond werd er opgeschaald naar middelbrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Schrijf reactie (0 Reacties)

verkiezingen

OLDEBROEK - Verkiezingen voor de Tweede Kamer in Oldebroek. Burgemeester Haseloop vertelt wanneer, waar en hoe je in onze gemeente kunt stemmen.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

VSCO

OOSTERWOLDE - Dit jaar bestaat VSCO’61 60 jaar. Om precies te zijn op dinsdag 24 augustus. In de laatste week van augustus staan vele activiteiten op het programma. Houd deze week alvast vrij in jullie agenda’s. Maar niet alleen in deze week schenkt VSCO aandacht aan het jubileum. Het hele jaar door zullen er voor jong en oud activiteiten zijn. Zo trapt de vereniging op maandag 1 maart af met LED-voetbal voor de jeugdleden in het donker. Het veld en de bal zijn verlicht door ledverlichting en spelers dragen een hesje met ledverlichting. Kijk voor meer informatie op www.ledsvoetbal.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Anna Shirt

OLDEBROEK  -  Recent werd Join4Energy enorm verrast door meervoudig wereldkampioene Anna van der Breggen. Ze schonk een door haar gesigneerde regenboogtrui aan Join4Energy. Join4Energy zal deze regenboogtrui veilen. De opbrengst zal aangewend worden voor medicijnontwikkeling voor energiestofwisselingsziekten.

Heeft u interesse in dit shirt van deze grote fietskampioene en wilt u Join4Energy steunen? Doe dan een bod op dit bijzondere shirt en word de hoogste bieder!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)