(advertentie)

WEZEP -   'Groetjes vanaf Terschelling. Ook namens Mark en Jort', liet Bert-Jan Westerink weten op twitter en instagram. Hij postte er een foto bij waarop hij zelf staat met op gepaste afstand niemand minder dan premier Mark Rutte en Jort Kelder. Net als Bert-Jan liepen beide heren maandag op het strand van Terschelling en zij waren niet te beroerd om even met hem op de foto te gaan. Inmiddels heeft de foto heel wat reacties opgeleverd en zelfs geleid tot een artikel in de Telegraaf.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Rika Groenwold

APELDOORN - Paleis Het Loo is op vrijdag 18   t/m zondag 20 september 2020 het podium voor een bijzondere brocante fair, georganiseerd door Heerenlanden Events i.s.m. Paleis Het Loo.  De gezellige Pinksterbrocante is verplaatst naar de nazomermaand. Op Paleis Het Loo vindt in het derde septemberweekend op vrijdag, zaterdag en zondag de sfeervolle brocante fair plaats. Tal van brocanteurs brengen hun brocante naar Apeldoorn.  De kramen worden ingericht met uiteenlopende brocante; Victoriaans, stoer, romantisch of juist industrieel.   Een heerlijk weekend struinen op zoek naar authentieke en eigentijdse woondecoraties én tuinaccessoires.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

vnog

Vanwege de toename van het aantal besmettingen in Nederland gelden vanaf maandag 10 augustus in Noord- en Oost-Gelderland aanvullende maatregelen om grip te blijven houden op de verspreiding van het coronavirus. De voorzitter van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) heeft daartoe een nieuwe noodverordening vastgesteld.

Lees meer >

(advertentie)

Tongerense Heide bloeiende heidewandeling foto Arie de Knegt

EPE -  Wandel mee met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen en geniet van de paarse pracht op de Tongerense Heide en het Wisselse Veen. Dit kan tijdens een heidewandeling op donderdag 13 augustus en op zaterdag 15 augustus. De wandelaars verkennen het afwisselende gebied en genieten van de betoverende paarse gloed. Ze ontdekken bijzondere planten en misschien een enkele ree. Een paar stevige wandelschoenen, liefst waterdicht is gewenst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Vlag NL

OLDEBROEK -  Op 15 augustus herdenken we het formele einde van de Tweede Wereldoorlog. Nadat in Europa in mei een einde kwam aan het oorlogsgeweld, duurde het in voormalig Nederlands-Indië nog tot 15 augustus voordat Japan capituleerde en er vrede was. U wordt opgeroepen om op 15 augustus te vlaggen om te vieren dat het 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Wie het sprookje van Roodkapje kent weet hoe dat afloopt. Bij de discussie waarin we nu al sinds maart met elkaar worstelen gaat het niet om een sprookje, en weten we niet hoe het zal aflopen. We hebben minimaal de hoop dat het goed komt, en graag snel. Toch zijn er opmerkelijke overeenkomsten met het sprookje. Roodkapje had een doel voor ogen: bijdragen aan het welzijn van grootmoeder. Maar ze wist niet hoe ze oma zou aantreffen. We zijn op weg naar een beheersing van Corona, liever nog een ‘oplossing’. We houden afstand, en een mondkapje lijkt steeds vaker nodig. Onderweg ontmoeten we veel grote en kleine Boze Wolven. We noemen ze dan meestal Boze Burgers. Soms zijn we er zelf een.

Lees meer >

(advertentie)

fietst

HATTEMERBROEK -  Op uitnodiging van Dorpsoverleg Hattemerbroek hebben burgemeester Tanja Haseloop, Marieke Tangenberg en Johan Neevel van gemeente Oldebroek een fietstocht gemaakt met het Dorpsoverleg. Het Dorpsoverleg werd vertegenwoordigd door Wilhelmien Krop, Jinny Witteveen en Klaas Blok.

Samen bekeken ze projecten die zijn afgerond en ook lopende zaken. De route was: richting het H2O, langs de Kolk, van Werven, langs plan Bost, de mooie bloembakken naar de BMX-baan, het monument langs het spoor, langs de speeltuin, de school naar de moestuin van de driehoek.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

tanja

Het is zomer in Gelderland. Oldebroek geniet daar volop van, en Omroep Gelderland komt op bezoek met een gelijknamig programma. Het kan niet mooier! Ook dit televisieprogramma is anders dan anders, maar staat wel weer bol van de gezelligheid. Wat een mooie manier om Oldebroek op de kaart te zetten. Dit keer ging het in het programma over de kern Oldebroek. Een aantal weken geleden was Omroep Gelderland hier al met hun ‘praatpaal’. Voorbijgangers konden hun favoriete plekje doorgeven en een vrijwilliger nomineren. Afgelopen donderdag waren de opnames en de uitzending is op woensdag 19 augustus. Voor mij betekende het helaas, zo vlak voor de vakantie, een dubbele afspraak. Ik kon dus helaas niet bij de opnames aanwezig zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

baby

ZWOLLE - Bevallen is al spannend genoeg. Onzekerheid rond de gang van zaken in het ziekenhuis is wel het laatste wat u daarbij kunt gebruiken. Het team van de afdeling Verloskunde begrijpt dit maar al te goed en nodigt u daarom uit voor een voorlichtingsavond speciaal voor zwangeren en hun partner. U bent van harte welkom op woensdag 9 september 2020 op de voorlichtingsbijeenkomst bij Isala Vrouw-kindcentrum. aanvang 20.00 uur. De voorlichtingsavond vindt plaats in Gebouw D, Auditorium aan de Dr. Van Heesweg 2, Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

bingo

OLDEBROEK -  Aanstaande vrijdag is er weer een bingo bij OWIOS in Oldebroek. De start is om 19.30 uur.  Traditiegetrouw wordt dez bingo  elke tweede vrijdag van de maand gehouden. Door de corona zijn er wel enkele maatregelen genomen om aan de voorwaarden te voldoen. Zo is de kantine pas vanaf 18.00 uur geopend en staan de stoelen op gepast afstand van elkaar om de 1,5 meter te waarborgen. Stoelen moeten daarbij ook op dezelfde plaats blijven staan. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

zowa

KAMPEN - Op zondag 16 augustus, 14.00 uur, start de tweede zomerse wandeling van cultuurZIEN. Verzamelen bij de ingang van de St. Nicolaas- of Bovenkerk aan de Oudestraat. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 p.p.. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 8 personen. Reserveren voor deelname kan via kunst@cultuurzien of bel tel. (038)331 10 24.

Op 16 augustus wordt gewandeld door het hart van de stad Kampen. De wandeling start bij de Sint Nicolaas- of Bovenkerk en voert via de Oudestraat naar de Maria-ten-hemelopneming- of Buitenkerk. Naast bekende monumenten als het Oude Raadhuis, de Nieuwe Toren en het Gotisch huis, is er aandacht voor de woonlocatie van klokgieter Geert van Wou, de locatie van de voormalige Lutherse kerk, de Bank van Lening, het gemeentelijk badhuis en de inrichting van een nieuwe kazerne (nu de Stadskazerne).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

papiercontainer

OLDEBROEK - In de week van 12 augustus zijn er asfalteringswerkzaamheden op de Zuiderzeestraatweg, tussen de Verlengde Looweg en de Collenhovensweg. Daarom kan op donderdag 13 augustus de papiercontainer niet worden geleegd.

In overleg met Van Werven is afgesproken dat de papiercontainer op dinsdag 18 augustus wordt geleegd. Zorg er voor dat de container om 07.30 uur aan de weg staat.

Schrijf reactie (0 Reacties)

jan

- Door Jan Bredewout - 

Een gat in de markt? Nu met deze extreme hitte is het een verademing om in de schaduw te fietsen. Fietsen om de broodnodige wind, maar dan zonder die verzengende hitte. Tevens goed om de corona-afstand te houden en ook nog eens goed om de haartjes van de eikenprocessierups op te vangen. Een multi inzetbaar hulpstuk dus. Alleen als je geen bekijks wilt moet je dit niet doen. Veel reacties: ' top-idee' en waar "waar kun je dit kopen" zijn veelgehoorde kreten. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

8 augustus2

OOSTERWOLDE -  Zaterdag 8 augustus organiseerde rijvereniging Hippisch Oosterwolde haar jaarlijkse dressuurwedstrijd bij  Hippisch Trainingscentrum Koops aan de Winterdijk in Oosterwolde. Het was nog even spannend of de wedstrijd i.v.m. de extreme hitte door kon gaan, maar met het aangepaste ochtendprogramma, extra watervoorzieningen (gesponsord door Blaauw perioverf uit Elburg)  parasols en extra tenten is de wedstrijd prima verlopen. Er waren extra statiedens te winnen (gesponsord door AGJ-Automotive uit Elburg). Deze zijn gewonnen door: Madelon Stegeman, Denise Jochems, Ilse Nora Bliek, Helga Schuurman en Jeanne Meyer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeffrey

In de serie 75 Jaar Bevrijding neemt Jeffrey Koerhuis je mee door 75 onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met historici, musea, ooggetuigen, nabestaanden, schrijvers en verzamelaars probeer ik een duidelijk overzicht van de periode 1930/1945 te geven en daarnaast onjuiste verhalen de wereld uit te helpen.

75 Jaar Bevrijding / Afl. 23 Kamp Westerbork

De nazi's streefden ernaar om alle joden en andere 'niet-arische' Nederlanders uit ons land te verwijderen. Om dit te bereiken, probeerden zij al deze mensen te verzamelen in gevangenenkampen en vervolgens af te voeren. Eén kamp in Nederland speelde hierbij de hoofdrol: Doorgangskamp Westerbork.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Orgelconcerten Grote Kerk Elburg zomer 2020

ELBURG - Op de woensdagavonden zullen er op het beroemde Quellhorst orgel concerten gegeven worden. In deze Corona-tijd zal er een beperkte capaciteit zijn maar de concerten zullen wel doorgang vinden. Op woensdag 12 augustus wordt het orgel bespeeld door Jaap de Kok. Aanvang van het zomerconcert 20:00 uur. Toegangsprijs is € 7,00 per persoon; kinderen onder begeleiding gratis. Volledige programma's zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kerk. Let op: Inschrijven is verplicht! Dit kan via orgelconcertelburg@yahoo.com of via 06 - 31170742

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Overlast van giftig Jacobskruiskruid neemt toe stelt Harold Zoet Foto Omroep Gelderland

WEZEP - Het is al jaren een hardnekkig probleem: de overlast van Jacobskruiskruid, dat voor paarden dodelijk kan zijn. Agrariërsbelangenorganisatie LTO ziet een toename van meldingen van overlast en vraagt rijk, provincies en gemeentes om aandacht voor de aanpak van de giftige plant.

Volgens paardenhouder Harold Zoet uit Wezep, ook bestuurder LTO Noord, is de overlast de laatste jaren toegenomen, omdat de bermen later in het jaar gemaaid worden en er natuurgebieden zijn waar helemaal niet (meer) gemaaid wordt. Daardoor kan de plant voortwoekeren en in weilanden terecht komen. Bovendien gedijt de plant goed in de droogte, waar we de laatste jaren in ons land steeds meer mee te kampen hebben.

___

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

De verkeersregelaar werd aangereden op de Zuiderzeestraatweg in Wezep Foto Stefan Verkerk News United

WEZEP - De politie heeft een 77-jarige man uit Epe aangemerkt als verdachte van een ongeval in Wezep, waar een verkeersregelaar werd aangereden. De bestuurder en zijn auto werden dankzij tips van getuigen gevonden, meldt een woordvoerder.

De verkeersregelaar werd donderdagmiddag op de Zuiderzeestraatweg aangereden, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. De verkeersregelaar raakte licht gewond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HATTEMERBROEK - De eerste fase van de bouw van het windpark Hattemerbroek is afgerond. Van Werven leverde en verwerkte in de eerste fase ca 20.000 kubieke meters aan vulzand en verhardingsmateriaal. Dankzij de gerealiseerde toegangsweg en kraanopstelplaatsen is de bouwplaats goed bereikbaar en kunnen de ruim 160-meter hoge kranen straks veilig hun werk doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wes

OLDEBROEK - Menno Beijer vervangt Jan Vayne, na val van trap, bij Wester Inc’s Music Sessions. De organisatie laat daarover het volgende weten: 

Wat kijken we uit naar de muzikale opening van de Wester Inc's Music Sessions op zaterdag 8 augustus. Heel even zaten we bij de pakken neer toen we hoorden dat Jan Vayne na een val van de trap donderdag zijn arm blesseerde. Zodanig dat hij vandaag de geplande optredens voor de komende dagen heeft moeten annuleren. Gelukkig heeft de organisatie met Willem Gunneman in Menno Beijer op het laatste moment een waardige vervanger gevonden. ImPROFisatie blijft de kern, evenals de verrassende muzikale wendingen en mooie liedjes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)