(advertentie)

Dorpskerk wezep 2

WEZEP - Op 23 december a.s wordt in de Dorpskerk, Stationsweg 2 te Wezep de jaarlijkse kerstzangsamenkomst gehouden. Dit jaar verlenen het Wezeps mannenkoor “Laudate Deum” samen met het chr. gemengd “Zuiderkoor” uit Putten o.l.v. Albert van Maanen hun medewerking. Orgel: Bert Elbertsen, piano: Harry Stijf. De aanvang is 19.30 uur. De korte meditatie wordt verzorgd door ds. C. v.d. Worp. De toegang is gratis, wel is er een collecte.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

grint

’t LOO –  Dinsdag  3 december was er in ’t Grinthuus de maandelijkse koffieochtend. Veel mensen uit ’t Loo en omgeving zijn gekomen om gezellig met elkaar te praten of samen spelletjes te doen. De spelletjes zijn deze morgen echter niet gebruikt want er was een verrassing. Sinterklaas was namelijk ook in het buurthuis geweest. Voor een ieder was er een heerlijke speculaaspop en ook nog wat lekkers voor bij de koffie en veel pepernoten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

dierenambulance

OLDEBROEK -  Dierenambulance Noord Veluwe is een zelfstandig opererende dierenambulance. Het team bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en het werkgebied is de gehele Noord Veluwe van Nunspeet tot aan Hattem met al hun bijbehorende kernen. Ben jij de vrijwilliger die de ICT voor zijn of haar rekening kan nemen van de Dierenambulance? Meld je dan aan! Gezocht wordt iemand die verstand heeft van hard- en software en met een server overweg kan. Iemand die iets meer kan dan huis-tuin en keuken-computeren. Het zou fijn zijn als je ook websites kan bouwen en/of onderhouden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Fritillaria meleagris

De Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) hebben grote fouten ontdekt in de milieueffectrapportage en de bijbehorende stikstofdepositieberekeningen die de Rijksoverheid heeft opgesteld voor Lelystad Airport. De maximale stikstofdepositie op beschermde Natura2000-gebieden zoals de Veluwe blijkt zeker dertig (!) keer groter dan de berekeningen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laten zien. SATL heeft vanmiddag in Den Haag haar schokkende bevindingen toegelicht aan de commissie Remkes, die het Kabinet adviseert over de overdosis aan stikstof in de Nederlandse natuur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

GELUK

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

moderato

WEZEP - Maandagavond 9 december zal om 19.00 uur Moderato optreden in de Samenhof in Wezep. Moderato is een selecte groep muzikanten van de VLS die vaak speelt voor ouderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

P1100807

WEZEP - De Imkersvereniging Wezep - Hattem - Oldebroek bouwt een nieuwe bijenstal op hun terrein aan de Voskuilerdijk. In dit gebouw komt ook een educatieve en voorlichtingsruimte. Bijvoorbeeld voor de cursus om imker te worden. Groentje werkt samen met de imkers aan projecten om de biodiversiteit van beplantingen te verbeteren zodat bijen, insecten, vlinders en andere dieren betere leefomstandigheden krijgen. Groentje heeft besloten het bouwproject van de Imkersvereniging te steunen omdat educatie op dit vlak belangrijk is. Daarom werd onlangs een cheque van € 500,- aangeboden, welke door de imkers met grote dank werd aanvaard.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

tak

OLDEBROEK - Op 7 december is het weer zover, tijd voor de gezellige kerstmarkt bij de VEG Oldebroek! De markt zal die dag plaats vinden tussen 15.00 en 19.00 uur en de opbrengst is voor de zendingswerkers van de gemeente. Er zijn weer leuke kramen met o.a. kerstdecoratie, zelf gemaakte producten, boeken enz. enz.. Tevensk zijn er workshops voor jong en oud, springkussen e.d. en eten en drinken is weer in overvloed aanwezig, o.a. pannenkoeken, broodjes hamburger, erwtensoep, oliebollen en noem maar op. Ook voor uw kerstboom kunt u hier terecht, Hiervoor zijn bonnen verkrijgbaar, waarmee u, uw kerstboom zelf uit kunt zoeken. 

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

GHkerk

OLDEBROEK -  Op zaterdag 14 december is er weer de interkerkelijke ouderenmiddag. Bent u de 60 gepasseerd dan bent u van harte welkom in de Gereformeerde Goede Herderkerk, Oldebroek om samen het Kerstfeest  te vieren. Het comité van de V.E.G. zorgt voor de invulling en Matje Pleijter heeft de algehele leiding. Ds. Kruithof zal een meditatie houden over de komst van de Messias, 2000 jaar geleden. Muzikale medewerking is van de familie Pleijter. Zij begeleiden ook de samenzang. Een vrij verhaal en gedichten ontbreken niet en  ook  worden er sketches opgevoerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

IMG 4672.JPGpad

WEZEP - Afgelopen woensdagmiddag 4 december opende wethouder Bob Bergkamp het Cramerpad. Dit pad is door de Klankbordgroep Wezep aangedragen als herinnering aan de vele Wezepers en Oldebroekers die over dit pad met de fiets naar de Berghuizer papierfabriek gingen. Vandaar dat ook oud-werknemers Reier Koele, Martin Westerink en Arie Kroeze waren bij de opening betrokken. Het begin van het pad bevindt zich bij de parkeerplaats aan de Keizersweg ter hoogte van de Voskuilersteeg.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Kinsbergen college Elburg Kunskapsskolan

ELBURG – Het Van Kinsbergen college in Elburg heeft - na Lumion Amsterdam - als tweede school in Nederland het predicaat Kunskapsskolan Partnerschool weten te verwerven. Dit betekent dat het Van Kinsbergen college bij haar gepersonaliseerde VMBO B, VMBO K, MAVO, HAVO en ATHENEUM opleidingen het zogeheten KED Framework (het internationale Kunskapsskolan onderwijs-, kwaliteits- en organisatiemodel)als uitgangspunt hanteert.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 4618 1

WEZEP -  Gelukkig hebben de Pieten uit Spanje ook dit jaar de weg gevonden naar kinderkoor de Merels. Het was even zoeken  voordat ze de Vredeskerk aan het Heidepad hadden gevonden, maar ze hoorden kinderen enthousiast zingen en gingen vervolgens op het geluid af.  De Pieten zongen gezellig mee tijdens de koorrepetitie en ook een dansje kon eraf. Alle kinderen werden weer goed verwend  en de kinderen hopen dat ze volgend jaar weer langs komen.

Foto's Alida Bosma

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Screenshot 20191112 201508

OLDEBROEK - Op zondag 15 december, aanvang 14.30 uur, zal er een jongerendienst gehouden worden in de Dorpskerk van Oldebroek. Er zal veel gezongen worden en nagedacht worden over het thema: 'What about love?'  Voorganger is dominee Csongor Keleman uit Urk en onder andere de eigen band Tja2.0 verzorgt de muzikale begeleiding.  Alle jongeren uit Oldebroek en omgeving zijn welkom deze jongerendienst bij te wonen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

MO17 1

OOSTERWOLDE - Voetbalvereniging VSCO’61 uit Oosterwolde is per direct op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde trainer voor VSCO’61 MO17 die op een leuke en leerzame manier de trainingen en wedstrijden kan verzorgen. VSCO ’61 is een goed georganiseerde vereniging die stevig verankerd is in de samenleving van het dorp Oosterwolde (Gld) en ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt in de gemeente Oldebroek. Sportieve prestaties en gezelligheid gaan hand in hand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK – De zevende editie van Toer de Dellen 2020 staat op de agenda, zaterdag 20 juni 2020. Dit is een eendaags evenement waar met een rondje Dellen, fietsend, lopend, skeelerend, etc. met start en finish op het sportpark van de Voetbalvereniging OWIOS. Om dit te realiseren zijn er per direct mensen nodig die zich bestuurlijk willen inzetten voor dit evenement. Wil jij je inzetten voor dit goede doel, meld je dan aan en kom het team versterken. Voorzitter van Toer de Dellen Eddie van Olst komt graag met je in contact om toe te lichten wat de werkzaamheden zijn om samen een succesvolle Toer de Dellen te realiseren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OOSTENDORP - Het toverwoord is sfeer: want waar vind je een mooiere omgeving om een kerstmarkt te houden dan bij een authentieke korenmolen uit 1854? Er is een groot aanbod van scherp geprijsde kerstartikelen. Dit jaar is de Bakkersmolen met een chocolaterie en lunchroom in de gerestaureerde graanschuur bij de molen geopend. Deze unieke locatie trekt inmiddels bezoekers uit het hele land. De markt is van 10 uur ’s ochtends tot en met half 5 ’s middags te bezoeken. De vrijwillige molenaars staan klaar om de molen te laten zien. Muziek Laten we verder de muziek niet vergeten: de hele dag zijn er optredens van koren en muziekgroepen. De Veluwse Midwinterhoornbloazers openen de markt met hun traditionele klanken. De Meulezangers, popkooer Unlimited Sound, muziekvereniging Excelsior en het muziekkorps van het leger des Heils laten hun kerstrepertoire horen. 's Middags zijn er speciale activiteiten voor kinderen zoals schminken en een ritje met paard en wagen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemeentehuis oldebroek

OLDEBROEK - Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen.

Voor de collectieve zorgverzekering hebben wij een contract afgesloten met Zilveren Kruis. U heeft de keuze uit 3 verschillende pakketten. U kunt zelf bepalen welk pakket u kiest. Er is altijd een pakket dat past bij uw zorgvraag. Kijk op: www.gezondverzekerd.nl/oldebroek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brink

WEZEP - In de gebiedsvisie Marienrade is de ontwikkeling van het gebied rondom de Marienrade geschetst. Een belangrijk onderdeel van deze visie is de nieuwe weg tussen Marienrade en Zuiderzeestraatweg. Om de aanleg van deze weg mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. In dit ontwerp bestemmingsplan is tevens de bouw van een appartementengebouw op de locatie Zuiderzeestraatweg 506 / 506A opgenomen en de bouw van een vrijstaande woning en zes seniorenwoningen op de locatie Noordsingel nabij 280.  

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Cramer1

WEZEP - Morgenmiddag om 15.30 uur wordt het fietspad vanaf de kruising KeizerswegVoskuilersteeg naar de Wezeper heide officieel geopend als "Cramerpad". Wethouder Bob Bergkamp zal de beschrijving waarom dit pad deze naam moet krijgen volgens de Klankbordgroep Wezep.

Ieder is welkom om dit event bij te wonen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

wie

WEZEP - Op zondag 8 december is er 's avonds om 19.00 uur een jeugddienst in de Vredeskerk in Wezep. Het thema van de dienst is: ‘Wie ben jij?!’. De voorganger is ds. van Maanen uit IJsselmuiden. De muziek wordt verzorgd de band G.R.O.W uit Wezep. Na de dienst is er koffie, thee, fris en wat lekkers.

Schrijf reactie (0 Reacties)