(advertentie)

blik

ELBURG - Woensdag 22 januari kwamen twee veehouders, Gerrit van ’t Hof en Henk Magré, op het Nuborgh College Oostenlicht, afdeling Groen, een gastles geven over hun grootste frustratie: weggegooide blikjes in hun weilanden. Het afgelopen jaar stierven al vijf koeien van veehouder Gerrit van ’t Hof door deze ondoordachte acties van jongeren én volwassenen. Gerrit van ’t Hof vertelt: “Door mijn weilanden loopt een fietspad dat veel gebruikt wordt, door jongeren op weg naar school, maar ook door toeristen. Helaas zijn er dan altijd mensen die hun lege blikjes zo het weiland ingooien, vaak met kwalijke gevolgen. Als we het gras maaien, komen de blikjes in de cyclomaaier en wordt het vermalen tot kleine, scherpe stukjes. Dit komt in de voerkuil terecht en uiteindelijk in de maag van de koe, waar het grote schade aanricht”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

OWIOS

OLDEBROEK –OWIOS speelt zaterdag in Oldebroek haar eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen het sterke Enter Vooruit. De wedstrijd op sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. van Dijk. In de 2e seizoenshelft dient OWIOS het 2e klasserschap veilig te stellen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

thuiszorg

REGIO - De gemiddelde leeftijd van een thuiszorgmedewerker is in 10 jaar tijd gestegen van 43 naar 45 jaar oud. Deze stijging draagt sterk bij aan de toenemende druk op de arbeidsmarkt in de thuiszorg. Vooral in Gelderland zijn jongeren niet te porren voor een baan in de thuiszorg. Gemiddeld zijn thuiszorgmedewerkers hier namelijk het oudst. Dit en meer blijkt uit een analyse door thuiszorgorganisatie Zuster Jansen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

 duurzaam

OLDEBROEK -  Aan de slag met een energiezuinige buurt? Vraag dan, samen met je buren, de workshop ‘maak je eigen stappenplan’ aan. Zo kunnen jullie zien welke duurzame maatregelen jullie in huis kunnen treffen. Kijk op www.veluweduurzaam.nl.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Eric Beekes foto fotograaf Edwin Smulders 915x518

NUNSPEET - Donderdag 30 januari tot en met woensdag 5 februari is de landelijke Poëzieweek in heel Nederland. Ook Veluvine besteedt hier aandacht aan met twee verschillende voorstellingen voor jong en oud: Kamerbreed door Johan Borger en Ingmar Heytze en Koffers vol Annie (4-10 jaar) door Eric Beekes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

attie

OLDEBROEK – Attie van den Berg exposeert een deel van zijn schilderijen t/m 31 juli in het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Het thema van de expositie is ’Hollandse natuur en cultuur’. De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van het Boerderijmuseum (zie www.boerderijmuseum.nl)

Attie van den Berg beschouwt het als een eer dat hij zijn werken kan en mag presenteren in het Boerderijmuseum. In 2006 begon de in Oosterwolde geboren en nu in Oldebroek wonende Attie van den Berg met het natekenen en schilderen van kerstkaarten. ’Dat was het begin van een hobby waarin ik mijzelf steeds verder heb ontwikkeld,’ vertelt Attie, die begrafenisverzorger van beroep is. De werken van Attie zijn grotendeels geschilderd op paneel met uitsluitend olieverf. Realistisch schilderen heeft zijn voorkeur en dan met name stillevens en vogels.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

srtclub

OLDEBROEK -  Nummer 13 biedt in samenwerking met een ervaren kunstdocent en het Tienerhonk een nieuwe reeks kunstlessen aan. In deze reeks, van 5 lessen, staat de 'Printshop' centraal. Dat betekent leren werken met verschillende druktechnieken.

Kosten:  7,50 euro voor 5 lessen

Lokatie: @ Tienerhonk Oldebroek, Stouwdamsweg 4.

Aanmelden is verplicht en kan via Instagram of r.uitslag@nummer-13.nl

Max. 10 plekken beschikbaar.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

walkentalk

WEZEP - Op woensdag 5 februari verzorgt Leren en Werken Regio Zwolle een presentatie in samenwerking met Deltion college Zwolle tijdens de Walk&Talk bijeenkomst van de Bibliotheek Noord-Veluwe in Wezep. Leren en Werken is een samenwerking tussen UWV, gemeenten in de regio en het onderwijs in de regio. Colette Jalving neemt hierin deel vanuit UWV en is adviseur Leren en Werken. Zij voert adviesgesprekken met mensen met een leervraag. Iedereen met een leervraag is welkom; werkzoekenden, werkenden, scholieren, statushouders en mensen zonder uitkering.  Leren en Werken is er ook voor werkgevers met een scholingsvraag en er wordt samengewerkt met diverse partijen in de regio. Aloys Vierstraete is Adviseur Leven Lang Ontwikkelen bij Deltion Business te Zwolle. Hij vertelt het een en ander over het MBO van tegenwoordig. Dit zal gebeuren aan de hand van een presentatie met uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Levend Stratego

WEZEP - Maandagavond 27 januari zal om 19.00 uur een speelfilm vertoond worden die is opgenomen door de Videoclub Hattem. De spannende thriller 'Levend Stratego' speelt zich af in de bossen van Molecaten en de Leemcule, bij veel oudere Wezepers wel bekend. Er hebben aan deze film enkele Wezeper cameramensen meegedaan die het geheel een Wezeps tintje geven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Hersenstichting logo 2016

OLDEBROEK - Van 27 januari t/m 1 februari 2020 vraagt de Hersenstichting uw/jouw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan ook in de gemeente Elburg/Oldebroek op pad om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

tuin

OLDEBROEK -  Het klimaat verandert en dat betekent dat we steeds vaker last krijgen van hittestress en wateroverlast. Aanpassingen in de tuin kunnen deze effecten tegen gaan. Aanpassingen die meer ruimte geven aan plant, dier en water kunnen deze effecten tegengegaan. Veluwe Duurzaam (het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe) richt zich sinds kort ook op de verduurzaming van de buitenruimte. Op de website kunt u uw duurzame tuin aanmelden om zo anderen te inspireren met uw tips en ideeën.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster Oldebroek 15 februari 2020

OLDEBROEK - Op zaterdagavond 15 februari 2020 vindt om 19.30 uur de eerste editie van Zingend naar de Zondag in de Goede Herderkerk (van Asch van Wijcklaan 2 Oldebroek) plaats.  Tijdens deze Zingend naar de Zondag staat het zingen van bekende liederen uit de bundel van Joh. de Heer en andere bekende psalmen en gezangen centraal, als voor bereiding op de zondag. Zingen is immers twee keer bidden!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 7035 foto Nunspeets Kleinkoor

ELBURG - Op uitnodiging van de St. Kloosterkapel Elburg  geeft het Nunspeets Kleinkoor o.l.v. Cees Luijten een concert op vrijdagavond 7 februari in de Kloosterkapel in Elburg.  Het orgel wordt bespeeld door Roelof van den Berg en op blokfluit hoort u Heleen van den Berg.

Het “Nunspeets Kleinkoor” is sinds 1985 aktief met wereldlijke en geestelijke muziek van de vijftiende tot en met de eenentwintigste eeuw. Dit jaar wordt speciale aandacht besteed aan het 35-jarig bestaan van het koor, steeds onder leiding van dirigent Cees Luijten. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zwemmen

WEZEP -  Drie masterszwemmers uit Wezep maken zich op voor het Open NK Masterszwemmen, kortweg ONMK, in Rotterdam, dat morgen, 23 januari, begint. Dit 4-daagse toernooi heeft bijna 1100 deelnemers van 181 verenigingen uit 11 landen. Er zijn maar liefst 4600 starts en 490 estafettes. De leeftijd van de deelnemers varieert van 20 tot 92 jaar. Zij komen uit in leeftijdscategorieën van steeds 5 jaar. Dus 20t/m 24 jaar 25 t/m 29 jaar en tenslotte dus ook 90 t/m 94 jaar….. de estafettes beginnen vanaf 80+, (opgetelde leeftijden), 100+, 120+, 160+ 200+ 240+ en zelfs t/m 320+. Het wordt een waar spektakel van 's morgens 9.00 uur tot 's avonds 18.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

10929052 1584044775164393 4458765952717088686 o

ELBURG - Op woensdag 22 januari om 17.00 uur start in Kamp Westerbork het project De 102.000 Namen Lezen. Elly Plugers, Wim van Triest, Pauline Land, Annet Land, Jetse Kuipers, Marijke Weterholt en Willem van Norel doen aan dit project mee. De groep Elburgers is in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 januari aan de beurt. De eerste lezer begint om 00.50 uur, daarna volgen de anderen. In tien minuten leest ieder persoon gemiddeld 145 namen en leeftijden. De groep uit Elburg leest allemaal namen beginnend met de letter G. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oemp

Vermist in Oldebroek: Cypers/bruine poes "Oempie" (Nobelsingel) 

Informatie:
Amivedi Meldpunt Harderwijk
Tel.: 088-0064613
harderwijk@amivedi.com

Schrijf reactie (0 Reacties)

freedom

OLDEBROEK –  De Chr. Oranjevereniging Oldebroek heeft dit jaar een druk programma. Naast Koningsdag is dit jaar Nederland 75 jaar bevrijd en in het kader daarvan zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd. De vereniging trapt af met het Freedom Festival 2020, een muziekspektakel met 3 lokale bands in Kulturhus de Talter in Oldebroek op zaterdag 1 februari 2020.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WHC

WEZEP - Zaterdag 25 januari start WHC 1 weer met de competitie uit tegen DOS Kampen. Deze wedstrijd zal om 15:00 uur starten op Sportpark De Maten in Kampen. Het duel staat onderleiding van scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

conveste

HATTEM -  Op 24 januari 2020 wordt het derde (in een reeks van vier) muziek- en ontmoetingsconcert gehouden in CGK ‘De Veste’ aan de Korte Kerkstraat 8 in Hattem. Dit keer met m.m.v. Jaap Zwart (orgel) en Heiko ter Schegget (blokfluit). De avond begint om 19.45 uur en de kerk is open vanaf 19.15 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

samenhof 01

WEZEP - Afgelopen maandagavond (18 januari) trad dansgarde de Skydancers van c.v. De Tolhekkers op in de Samenhof in  Wezep. Sinds enkele jaren is dit een terugkomende evenement voor de dansgarde en Skydancers. De Minioren en Junioren trakteerden de aanwezigen met een spetterende optreden van hun gardedansen en hun showdansen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)