(advertentie)

OLDEBROEK - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft voor 2015 en 2016 jaarlijks een bedrag van ruim € 2,2 miljoen aan de gemeenten in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde beschikbaar gesteld. Dit is bedoeld om de werkgelegenheid bij hulp bij het huishouden te behouden. Dit betekent concreet dat zo’n 530 medewerkers in de regio hun baan kunnen behouden.

Lees meer >

Schrijf reactie (1 Reacties)
(advertentie)

REGIO - Op de 32 bedrijven in de 10 km zone in Kamperveen is geen vogelgriepvirus aangetroffen. Dat blijkt uit de resultaten van de onderzoeken (PCR) die op deze bedrijven zijn gedaan door de NVWA. Vorige week vrijdag werd vogelgriep vastgesteld op een bedrijf in Kamperveen. Dit bedrijf is daarom geruimd. In de 10 kilometerzone rondom dit bedrijf liggen in totaal 34 bedrijven, waarvan 2 bedrijven binnen 1 kilometer. Op een van deze bedrijven werden bij eenden klinische verschijnselen van vogelgriep geconstateerd, waarop is besloten de 2 bedrijven in de directe omgeving te ruimen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

WEZEP - Afgelopen zaterdag was de 12 Editie van het Open Ommer karate toernooi. Mudokwan Wezep was zoals ook in voorgaande jaren van de partij met ditmaal een select gezelschap maar niet zonder resultaat. Bij de heren deed Beert van den Hoorn mee in de klasse tot 80 kg. Een populaire klasse met een groot deelnemersveld waar deze taekwondoka een indrukwekkende 2de plaats wist te behalen. Bij de dames deed Brenda Vlemminx mee die met haar vierde plaats net buiten de prijzen viel. Mudokwan Wezep kijkt terug op een geslaagd toernooi.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

HATTEMERBROEK - De Duivenvereninging de Vriendschap organiseert zaterdag 29 november 2014 haar maandelijkse bingo in de Bouwakker te Hattemerbroek. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

De bingo begint om 19.30 uur en de zaal in open vanaf 18.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

poster praisedienst

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

't HARDE - Op vrijdag 19 december zal de jaarlijkse kerstviering van DAC Shalom, Koepel, Trefpunt en Net effe Anders plaatsvinden. De voorbereidingen hiervoor zijn alweer in volle gang. De opzet van deze dienst zal misschien iets anders zijn dan we zijn gewend, omdat ze dit jaar versterking krijgen van een 6-tal enthousiaste SPH-studenten, die staan te popelen om samen met de cliënten een mooie viering neer te zetten. Ze hopen op jullie medewerking en op jullie komst! De opbrengst van de collecte is voor Kika. Een organisatie die strijd tegen kinderkanker door geld in te zamelen voor onderzoek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

HATTEM - Afgelopen zaterdag moesten de waterpolo heren van z&pc Hatto Heim aantreden in een thuiswedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie EZ&PC uit Elst. Voor de heren was het de vraag of ze het harde werken van de afgelopen wedstrijden nu eens om wisten te zetten in punten. Voor deze wedstrijd was Marcel van Tilburg de coach en gaf de heren de taak om de pres er vol op te zetten en met z'n allen de aanval op te zoeken. De eerste periode zag er goed uit, er werd goed verdedigd en de heren waren veelvuldig voorin te vinden. Na op achterstand te zijn gekomen was het Kevin Mulder die met een fraaie treffer in de kruising de stand gelijk trok.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

HOORN - Evert Hoolwerf won zaterdag 22 november 2014 de Sjoerd Huisman Bokaal door zijn zege in de topdivisiewedstrijd om de KPN Marathon Cup. Bij de dames was deze eer voor Aggie Walsma. De nog maar 19-jarige Hoolwerf, die onder de hoede van Jillert Anema schaatst voor het team Tjolk, boekte in Hoorn zijn tweede overwinning binnen enkele dagen. Donderdag won hij in Dronten de Heideman Bokaal. Opnieuw eindigde Thom van Beek van het Team Van Werven, die ook voor her eerste jaar topdivisie rijdt, als tweede. Derde werd Simon Schouten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

unicum

OLDEBROEK – OWIOS speelde met 0-0 gelijk op het eigen sportpark Bovenmolen tegen het hooggeplaatste Unicum Lelystad. In een wedstrijd met veel strijd, maar weinig echte kansen was OWIOS tevreden met het punt.

Het verrassend goed presterende Unicum kwam bij OWIOS om de eerste uit-overwinning bij te schrijven. Unicum had meer balbezit dan OWIOS, maar bij OWIOS stond de verdediging echter als een huis en met name de backs, Arjan Boon en Ricardo van Hooren beten zich vast in de tegenstander. Veel kansen over en weer waren er niet te noteren. De grootste kans voor OWIOS was 5 minuten voor rust. Een mooie pass van Erik van Haagen op Cornell Balk en met een mooie passeerbeweging zette Cornell Balk zichzelf vrij voor doelman Mike Schoonheim. De doelman behoedde zijn ploeg echter voor een tegendoelpunt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Jurjan

WEZEP - In Hierden werd er dit weekend een springwedstrijd voor paarden georganiseerd. Jurjan Bloem kwam met zijn paard Coconut uit in de klasse L. De combinatie wist een 2e prijs te behalen. Carlijn Vaessen reisde af naar Oirschot om deel te nemen aan een selectiewedstrijd van de KFPS. Ze kwam met Kop Jansen Google uit in de klasse L2 dressuur. De proeven werden beoordeeld met 203 en 206 punten. Dit was goed voor twee keer de 1e prijs. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

cross

HEERDE - Het is dit weer zover de jaarlijkse st. Nicolaas cross op 29 november met als extra dat dit tevens de finale is van het openbeker kampioenschap. Opnieuw zullen de Sint en de zwarte Pieten het circuit aan de Kamperweg bezoeken. Jaarlijks geniet hij van de crossende helden zowel op 2 wielen als op 4 wielen. Hij komt speciaal hiervoor naar Heerde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sponsoravond

OLDEBROEK- Zaterdagavond heeft voetbalvereniging OWIOS een sponsoravond gehouden in zaal ‘t Trefpunt te Wezep. Een geslaagde avond waar oud-voetballer en trainer-coach Gertjan Verbeek te gast was. Hij werd op ludieke wijze door RTV Oost- sportverslaggever Bert van Losser geïnterviewd. In een boeiende, interactieve en leerzame bijeenkomst kon hij zijn werkwijze als trainer-coach vertellen en het was duidelijk dat Gertjan Verbeek zich niet laat dicteren en wars is van status en schone schijn. Hij wist prachtige anekdotes uit zijn voetbalwereld onder de aandacht te brengen alsmede ook de reden van zijn ontslag bij Feyenoord en FC Nürnberg toe te lichten. Gertjan Verbeek is inmiddels een bekende Nederlander en nog steeds zeer geliefd bij veel spelers en supporters. Ook deze sponsoravond liet hij zien dat hij een nuchter en fatsoenlijk mens is en dat altijd zal blijven. En zijn eerlijkheid wordt, ondanks een soms wat ongenuanceerde manier van verwoorden, zeer gewaardeerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP - WEZEP – De zevende wedstrijd van het badmintonseizoen is zaterdag 22 november gespeeld door het eerste team van Badminton ’80. Dit houdt in dat de helft er inmiddels alweer op zit. Het team speelde deze dag thuis in De Kamphal tegen het vierde team van Inside. Door de winst van 6-2 blijft het team op de tweede plaats in de poule staan. Deze dag markeert ook de eerste wedstrijd die het team in het nieuwe tenue, gesponsord door i4audio, speelde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

witte-ganzenREGIO - Om de uitbraak van vogelgriep in Nederland te bestrijden, neemt Staatssecretaris Dijksma een nieuw pakket maatregelen. Het landelijk vervoersverbod van 72 uur wordt vervangen door een gerichte regionale aanpak met aanvullende maatregelen voor de komende weken. De afgekondigde zones rondom de besmette bedrijven in Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen blijven van kracht. Alle maatregelen zijn erop gericht om te voorkomen dat vogelgriep zich kan verspreiden en blijven naar verwachting 21 dagen in stand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK/WEZEP - De politie van Oldebroek maakt melding van 2 woninginbraken in de gemeente Oldebroek op zaterdagavond 22 november. In Oldebroek werd ingebroken in een woning aan de Bovenheigraaf tussen 19.00 en 23.30 uur. Aan de Keizersweg in Wezep vond een inbraak plaats tussen 18.00 en 23.30 uur, waarbij onder anderen een Playstation 4 en een kluis werden weggenomen. Bent u getuige geweest of heeft u iets gezien? Belt u dan met 0900 - 8844

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OOSTERWOLDE - De politie heeft gistermiddag, bij een controle, een beginnend bestuurder in Oosterwolde laten blazen. Deze had teveel gedronken en werd meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. De bestuurder kreeg een boete van 360 euro en zal een verplichte cursus moeten volgen

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WEZEP -  WHC ging met een moeilijke opdracht naar Friesland om minimaal een punt te pakken tegen het hoog geklasseerde Harkemase Boys. De straf van 4 wedstrijden tegen Caleb Rahajaan was opgeschort nadat na 3 weken na beroep nog geen uitspraak bekend is geworden. Hij was dus weer beschikbaar.

(door Wout Ramaker)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mulligen

OLDEBROEK - Op 6 december 2014 organiseert Groencentrum 't Mulligen een wintersfeerdag! Een gezellige dag voor het hele gezin, om onder het genot van een hapje en een drankje de mooiste kerstboom uit te zoeken. Er is volop keus uit verschillende soorten, maten en prijzen kerstbomen. U kunt uw eigen boom uitzoeken en rooien. Ook is bij de vaste kweker in Duitsland prachtige Norman bomen ingekocht, mooie, grote volle bomen van A kwaliteit. Deze worden in de eerste week van december gerooid en opgehaald, zodat u een verse boom mee naar huis kunt nemen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)