(advertentie)

De Akker Gevoel voor gezondheid

WEZEP - Afgelopen week hebben alle leden van “FysioSport de Akker” een Nieuwsbrief ontvangen.

Vanaf 8 juni gaat De Akker starten met verschillende buiten activiteiten in Elburg, Wezep en Oldebroek.

Er kan gekozen worden voor:

Lees meer >

(advertentie)

Meiboom bij Wezeper Veste

WEZEP - Deze week hangt bij de Wezeper Veste een Meiboom. Een Meiboom is bij een bouw het symbool voor het feit dat men hoopt dat de nieuwbouw net zo sterk en stabiel mag worden als de boom. De buren en kennissen mogen gedichten en bloemen in de boom hangen tijdens het moment dat de boom op de grond staat. Daarna gaat de boom naar het hoogste punt in afwachting van het moment dat de opdrachtgevers van de bouw het zogenaamde "Pannenbier" aanbieden aan de bouwvakkers.

Lees meer >

(advertentie)

Peuter-kleutergym Goed Bezig Oldebroek

 

(advertentie)

1384

(advertentie)

OLDEBROEK - De Stichting Vrienden van Het Baken zet zich, samen met de vakgroep Welzijn en Informele Zorg van Het Baken in om in alle huiskamers voor bewoners van Het Baken met dementie een Wonderfoon te plaatsen. Samen hebben zij het project “WONDERFOON”’ omarmt.

 

(advertentie)

Isala entree

ZWOLLE - Tijdens de feestdagen zijn er enkele aanpassingen in de bezoek- en openingstijden van Isala  

Feestdagen

  • 25 en 26 december
  • 1 januari

Lees meer >

(advertentie)

kerst pauluskerk9451.jpg 2019

(advertentie)

GELUK

(advertentie)

HATTEMERBROEK - Op dinsdag 19 november staat de laatste Business Club avond van 2019 gepland. Er is een bijzondere spreker gevraagd om voor de club en haar leden een inkijk te geven in haar activiteiten. Marjolein de Jong komt naar Hattemerbroek, waar Thereca deze avond gastheer is. Ondernemers die dit verhaal willen horen en mede-ondernemers willen ontmoeten zijn hartelijk welkom bij Thereca aan de Rendementsstraat 21 in Hattemerbroek. Vanaf 19.30 start de inloop. Om 20.00 uur wordt de bijeenkomst geopend. Rond 22.00 uur  eindigt de avond. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Patrick Visch via 06-1244 8821 of patrick@businessclubnv.nl

(advertentie)

aangepaste dienst

(advertentie)

luther

HATTEMERBROEK - Op  zondag 27 oktober wordt in 'De Hoeksteen' te Hattemerbroek een themadienst 'Kerkhervorming' gehouden. In deze dienst is ds. D. Dekker uit Putten de voorganger. Medewerking wordt verleend door seniorenkoor 'De Beukelaar' uit Wezep onder leiding van dirigent Henry van der Maten. De dienst begint om 09.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

tafeltje

OLDEBROEK -  De inwoners van de gemeente Oldebroek die niet meer in staat zijn om voor een warme maaltijd te zorgen, kunnen in aanmerking komen voor een warme maaltijd van Tafeltje Dekje. Door de vrijwilligers van SWO worden de maaltijden op maandag t/m vrijdag rond 12.00 uur bezorgd. Voor het weekend en de feestdagen kan men ook koude maaltijden mee bezorgd krijgen. Aan de bezorging is ook de signaleringsfunctie gekoppeld; dat wil zeggen dat de bezorgers kunnen waarnemen hoe het met de gebruiker gaat en zo nodig actie daarop kunnen (laten) ondernemen.

Lees meer >

jeugdvr

Maandagavond 9 september starten we met het seizoen 2019/2020 in de Pauluskerk. Ds. Gert Timmer uit Heerde zal spreken over de psalmen. Gasten van harte welkom. Aanvang 19.30 uur, info 0383762373

Woensdag 28 augustus hervat het Christelijk Mannenkoor “Laudate Deum” uit Wezep haar repetities. Omdat we graag kennis zouden maken met nieuwe koorleden organiseert het koor op woensdagavond 11 september a.s. een speciale open repetitieavond; een mooie gelegenheid om laagdrempelig en zonder enige verplichting nader kennis te maken met ons koor.

Wij repeteren van 19.30 tot 21.30 uur in de Kruiskerk aan de Kerkweg in Wezep.

U bent van harte uitgenodigd!

IMG 1602

In Kamperveen  (de Trutjeshoek) op de grens van Gelderland en Overijssel, werd voor de tweede maal een oogstdag georganiseert door familie van den Hul. Om 11.30 uur werd de officiële opening verricht door de burgemeester van Kampen Bort Koelewijn.

Klik hier voor de foto's van Andre ter Velde

Oude tijden herleefden aan de Wittensteinse allee. De oude dorsmachine maakte overuren. Ook aan de inwendige mens werd gedacht. Voor de kinderen was er van alles te beleven. Opbrengst van deze prachtige dag is voor Stichting Present Oldebroek.

De Dellen hertenbronst 2 foto Rob van t Zelfde

EPE- In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Deze bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wie het burlen ook wil horen, gaat op 14, 17, 18, 20, 21, 24, 25, 27 en 28, september of 2, 4 en 5 oktober 2019 mee met een hertenbronstexcursie samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op landgoed De Dellen. De wandeling gaat naar de wildobservatiepost in het rustgebied om naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgt men het bronstspektakel ook te zien.

Lees meer >

bieb wezep

Woensdag 4 september is Colette Jalving, adviseur werk bij UWV WERKbedrijf in Zwolle, te gast bij Walk&Talk Wezep. Zij zal wat vertellen over de dienstverlening van UWV WERKbedrijf aan werkzoekenden en maakt daarbij een uitstapje naar ‘Leren en Werken’.

Lees meer >

P1080141

We twijfelen er over welke jas we aan gaan doen tijdens het wandelen. Wordt de het de winter of de zomerjas? Ik kies voor de winter, Peter voor de zomer! Maar als we van uit Jonen richting Moespot en Vollenhoven lopen wordt het al gauw duidelijk dat alle jassen uit kunnen en de pijpen van onze afritsbroek af kunnen.

Helaas voor manlief hij draagt de rugzak ik de camera! Gelukkig zegt hij dat gewicht niet in de jassen maar in het water zit dat we bij ons hebben.

Klik hier voor de foto's van Alida Bosma

Lees meer >

thumbnail Grootoorvleermuis Richard Gerritsen

Kom je mee wandelen langs Wetering en golfbaan, iets ontdekken over de geschiedenis van landgoed Boschwijk én, na zonsondergang, de vleermuizen beleven? Dat is onze invulling van “Bat Night”, de “Nacht van de Vleermuis”, die in het laatste hele weekend van augustus in Nederland, maar ook in veel Europese landen wordt georganiseerd. Daarom is er in Zwolle op vrijdagavond 23 augustus een excursie met speciale aandacht voor deze zoogdieren.

Vleermuizen zijn niet raar, ze zijn hééééél bijzonder!, weten de gidsen.

In de schemering kan je ze, weersafhankelijk, op speciale plekken langs zien vliegen.  Maar vanavond kan je ze ook HOREN met behulp van Batdetectors, die de gidsen bij zich hebben. Natuurlijk gaan we op zoek naar verschillende soorten vleermuizen en vertellen we over de leefwijze van deze fascinerende nachtdieren.

Lees meer >