9e jaargang | donderdag 24 april 2014
| RSS
Ariëns wint eerste KPN wegwedstrijd
maandag 30 april 2012 22:07

OLDEBROEK – Crispijn Ariëns heeft op Koninginnedag de openingswedstrijd van de KPN Inline Cup in Oldebroek op zijn naam geschreven. De marathonkampioen op de weg pakte een ronde voorsprong. Niels Mesu finishte als tweede, Willem Hut als derde.

Foto: ©Sportsimage.nl    www.sportsimage.nl
Foto: Arjan de Graaf                            ©Sportsimage.nl

De drie vormden een kopgroep, die halfkoers ontstond en in eendrachtige samenwerking de voorsprong uitbouwde. Ariëns (Telstar/Craft/Powerslide) liet het niet op een eindsprint aankomen. Met negen ronden te gaan demarreerde hij bij Hut en Mesu vandaan.

Ariëns heeft een uitstekende winter achter de rug en begint goed aan zijn inline-seizoen. “Elke wedstrijd die je meepakt is er één”, vindt de Heerenveener, die geen reden zag zich te sparen voor de Klim van Steenwijk komende woensdag. “Maar de wind maakte het wel zwaar.”

“Ik heb afgelopen winter grote stappen gemaakt”, aldus nummer twee Niels Mesu. De Middelburger is evenals zijn broer Erwin (beiden Habovo) naar Heerenveen verhuisd om daar te trainen met de groep van bondscoach Desly Hill. Ariëns en Mesu trainen derhalve met elkaar en kennen elkaars capaciteiten.

“Zo met zijn drieën draaide het prima”, aldus Willem Hut (Skateteam Breman), die als anti-sprinter richting eindstreep nog dicht bij Mesu wist te blijven. Aanvankelijk bestond de kopgroep uit vijf. “Maar dan wordt er meer naar elkaar gekeken en rijdt ieder voor zijn eigen kans. Nu was er goede samenwerking”, vond Hut.

De andere twee in de kopgroep waren de Fransman Nolan Beddiaf, die nog vierde wist te worden, en Nick Roetman, die na zijn inspanningen op de dertiende plek eindigde.

Uitslagen:

http://www.schaatsen.nl/topsport-inlineskaten/evenementen/43326

 

Bron: schaatsen.nl

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl