9e jaargang | zondag 20 april 2014
| RSS
Team Van Werven en Sellis pakt zevende plaats in Gemert
maandag 30 april 2012 08:34

OLDEBROEK - Op het Wolfbosch circuit in Gemert hebben Gert van Werven en Rick Sellis een prima resultaat behaald. Met een zevende plaats overall is de vijfde plaats in de tussenstand gehandhaafd.

alt

Na een weekje rust werd in Gemert alweer de vijfde wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross gereden. De blessure die Sellis in St. Isidorushoeve had opgelopen was zo goed als genezen, dus er kon volle bak gereden worden. Vijftien jaar geleden waren de zijspancrossers voor het laatst aanwezig op dit technisch en smalle circuit. De start is dan ook van groot belang om een goed resultaat te behalen. Om een goede uitgangspositie te hebben voor de wedstrijd was de tijdtraining dus erg belangrijk. Van Werven en Sellis waren zich hiervan bewust, maar meer dan een achtste plek zat er voor de heren niet in .

Van Werven en Sellis reden dus als achtste naar het starthek voor de eerste manche. Opnieuw lukte het de twee op een perfecte start te maken. Ze doken als vierde de eerste bocht in, maar toen een poging werd gedaan om de derde plek te veroveren vlogen Van Werven en Sellis over de kop. Gelukkig bleven ze ongedeerd en konden ze de wedstrijd hervatten. Helaas was dit wel vanuit het achterveld. De tanden werden op elkaar gezet en er zat niets anders op een inhaalrace te beginnen.

Zoals al aangegeven was dit erg lastig op dit smalle circuit, waar eigenlijk maar één goed “spoor” was. Toch gelukte het de heren naar een achtste plaats op te schuiven. Het tempo zat er goed in, totdat op het loodzware circuit de machine vast kwam te zitten. Met veel moeite werd de machine weer aan de “praat” gekregen en kon de wedstrijd worden hervat. Helaas vielen Van Werven en Sellis door dit incident terug tot een elfde positie. Er was te weinig tijd om nog weer verder naar voren te komen. Al met al een manche om snel te vergeten, ondanks het feit dat het met de snelheid wel goed zat. De wedstrijd werd gewonnen door de ongenaakbare Daniel Willemsen voor Bax en Grondman.

Aan het eind van de middag stond de tweede manche op het programma. Opnieuw maakten Van Werven en Sellis een topstart. De tweede kwamen als derde voor het eerst langs start en finish. Ronden lang werd om de derde plaats geknokt met diverse teams. Helaas werd bij het inhalen van de achterblijvers de strijd teniet gedaan, omdat een aantal teams vast kwamen te zitten. Van Werven en Sellis manoeuvreerden zich goed langs deze rijdende obstakels, maar moesten later toch toezien hoe ze werden gepasseerd door Grondman. Daarna werd de wedstrijd “rustig” uitgereden op een knappe vierde plek achter Daniel Willemsen, Bax en Grondman.

Toen de dagpunten bij elkaar waren opgeteld,  bleek een zevende plaats overall te zijn behaald, waarmee het team tevreden was.

In de tussenstand voor het ONK staan Van Werven en Sellis nog steeds op een keurige vijfde plek 43 punten achter Van Duijnhoven en 32 punten voor Visscher. De strijd om de titelstrijd gaat tussen Bax en Daniel Willemsen. Bax heeft zijn voorsprong zien slinken tot 10 punten. De volgende ONK wedstrijd wordt op Hemelvaartdag 17 mei verreden op het prachtige circuit in Rhenen.

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl