9e jaargang | zaterdag 19 april 2014
| RSS
Dennis van der Wal naar WHC
vrijdag 27 april 2012 14:41

altWEZEP - Dennis van der Wal speelt komend seizoen bij WHC in Wezep. De 25-jarige verdediger/middenvelder uit Emmeloord is begin april teruggekomen van een bijna drie maanden durende stageperiode in onder andere Amerika, Thailand, Azerbeidzjan en Denemarken. "Een mooie en leerzame periode," zegt Dennis van der Wal, die in die periode ook veel tijd gehad heeft om na te denken. "Ik zou nog wel weer aan de bak kunnen in de Jupiler League, maar kies nu bewust voor mijn toekomst. Ik ben nu 25 jaar en kan nu nog wat oppakken. Ik weet nog niet of ik ga studeren of dat ik aan het werk ga."

Dennis van der Wal komt uit de jeugdopleiding van Flevo Boys. Aan het eind van zijn eerste jaar bij de C-junioren stapte hij over naar de C-junioren van FC Zwolle. De opleiding werd daar vervolgd in de standaardteams. In het seizoen 2004-2005 debuteerde Dennis in het eerste team van FC Zwolle. Zes seizoenen maakt hij deel uit van de hoofdmacht van FC Zwolle. In Zwolle maakte Dennis ook kennis met de huidige WHC-trainer Jan Everse. In 2010 werd hij verhuurd aan Cambuur. Ondanks dat Dennis de mogelijkheid had om bij Cambuur te blijven koos hij bewust voor de bijna drie maanden durende stageperiode.

Dennis van der Wal is blij met z'n contract in Wezep, waar hij in het nieuwe seizoen wordt herenigd met z'n vriend Tjeerd Korf. "Voorzitter Fred Lodewijk van de technische commissie van WHC was heel slagvaardig in de onderhandelingen. We waren er snel uit en ik kijk er naar uit om in het blauwwitte shirt van WHC aan te treden. Ik ga m'n best doen en hoop dat WHC er nog in slaagt om de topklasse te halen."

Dennis komt uit een voetbalfamilie. Z'n vader Arie is topscorer aller tijden van Flevo Boys en ook z'n moeder heeft jaren gevoetbald. Beiden zijn respectievelijk ook sportman en sportvrouw van Flevoland geweest. Jarno, de 19-jarige broer van Dennis, voetbalt sinds vorig seizoen bij Flevo Boys en heeft de jeugdopleiding van FC Zwolle doorlopen. Z'n oom Huib van der Wal heeft jarenlang de PR verzorgd bij Flevo Boys, heeft een aantal jaren spelers voor het eerste elftal aangetrokken en verricht achter de schermen nog hand- en spandiensten.

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl