9e jaargang | zaterdag 19 april 2014
| RSS
Kunstgras voor Oldebroeker voetbalclubs ?
maandag 19 maart 2012 12:20

WEZEP - Wel of geen kunstgras bij WHC, VSCO'61 en OWIOS ? Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt wordt er 1,02 miljoen euro voor uitgetrokken om de drie verenigingen van een dergelijk veld te voorzien. De gemeenteraad buigt zich 12 april over het voorstel.

Doordat een dergelijke beslissing fiscale gevolgen voor de voetbalverenigingen kan hebben, is/wordt afzonderlijk een stichting opgericht. Dit is besloten na overleg met de belastingdienst. De verantwoordelijkheid voor het (groot) onderhoud en de vervanging ligt volledig bij deze stichtingen. Hierover is de gemeente met de clubs unaniem tot overeenstemming gekomen. Gemiddeld kost een kunstgrasveld (vervanging toplaag is nodig na tien/twaalf jaar) 340.000 euro en voor de eenmalige gemeentelijke bijdrage van ruim een miljoen is in de meerjaren begroting 2012-2015 geen budget beschikbaar.

Wel is er 120.000 euro voorhanden in het potje beheerplan buitensportaccommodaties en wel voor uitgestelde vervangingskosten. Het college geeft aan de overige negen ton uit de reserve Nuon-gelden te willen halen. "Voor de gemeentebegroting heeft het verstrekken van deze bijdrage geen structurele gevolgen", aldus b en w in een schrijven aan de raad. WHC en OWIOS kiezen voor het ombouwen van een bestaand wedstrijdveld en willen dat straks gebruiken voor trainingen en wedstrijden.

VSCO'61 daarentegen wil graag van het hoofdveld een kunstgrasveld maken. Als een en ander gerealiseerd is moeten de capaciteitsproblemen op de complexen opgelost zijn. De Wezepers hebben overigens een voorkeur voor de aanleg van een extra veld. De realisatie van kunstgras ligt volledig bij de stichtingen en de clubs. De commissie samenleving praat dinsdag 27 maart over het onderwerp.

bron www.veluweland.nl

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Reacties

 
#1 gerrit 19-03-2012 13:53
ik zou zeggen doe het hoofdveld.dan heb je alles bij de hand.ook bij slecht weer zie tribune en wat denk je van de sponser kwa reclameborden.sponser blij speler blij en suporter blij.ik geef vsco groot gelijk dat hun het hoofdveld willen
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl