9e jaargang | woensdag 23 april 2014
| RSS
Jubilarissen goed voor bijna 20.000 kilometers rond het IJsselmeer
zaterdag 22 juni 2013 22:05

Geslaagde 36e IJsselmeermarathon CYCLO'78 Wezep.

WEZEP - Vandaag, zaterdag 22 juni, stond voor de leden van toerclub CYCLO '78 Wezep de jaarlijkse fietstocht rond het IJsselmeer op het programma. Dit jaar wederom een bijzondere editie gezien het feit dat er drie leden als jubilaris de tocht volbrachten.

Twee leden gingen vandaag voor hun 25e officiële rondje rond het IJsselmeer te weten Steven van de Beek en Peter Zoombelt. Ad Smeets vierde vandaag zijn IJsselmeer lustrum.

alt

Foto's Alida Bosma; voor meer foto's klik HIER.

Om 05.00 precies uur zetten 13 clubleden zich in beweging voor deze ruim 340 kilometer lange rit. Het gezelschap werd de gehele dag begeleid door een volgauto, beschikbaar gesteld door VIKA garage Wezep.

Via Harderwijk en Ermelo werd er bij Nijkerk koers gezet richting Baarn, hier was ook de eerste rustpauze ( ±75 km.). Na ± 20 minuten gepauzeerd te hebben werd er langs het Amsterdam-Rijnkanaal koers gezet richting Amsterdam. Via de Schellingwouderbrug ging het, richting Katwoude waar de tweede rustpauze (± 130 km.) was. De route vervolgde richting de Afsluitdijk en ging onder minder gunstige weersomstandigheden richting de volgende rustplaats.

Na een korte stop vlakbij Den Oever was het zover om deze Afsluitdijk te gaan “bedwingen”. Toch werd de route over de Afsluitdijk dit jaar weer in een prima tempo  afgelegd, hier was de wind de rijders nog  gunstig gezind.

In Makkum werd er door de deelnemers in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk gegeten en gedronken, want zonder voldoende eten en drinken en dus een vergroot risico van een “hongerklop”, kan een IJsselmeermarathon wel heel erg lang worden.

Na deze maaltijd, had iedereen weer voldoende energie voor de laatste 100 kilometer. Via  Lemmer, alwaar nog een laatste korte stop werd gehouden en de Noord-Oostpolder ging het richting Ens. Hier werd het thuisfront gebeld om de verwachte aankomsttijd door te geven.

Het laatste deel was met een regelmatige sterke zuidwester tegenwind nog even een stevige “eindbeproeving”.

Om ± 20.00 uur werd de groep door familie, vrienden en bekenden en de pers bij de VIKA garage opgewacht en opgevangen, het bleek een goede tocht geweest te zijn waarbij met name, door het mindere weer, het aantal lekke banden regelmatig een spelbreker was.

Na de ontvangst veel felicitaties en de eerste indrukwekkende verhalen werd er door de voorzitter Bouke Bunink, stilgestaan bij de statistieken van de IJsselmeermarathon.

De jubilarissen werden gepast onderscheiden voor hun prestaties waarbij met name degenen die hun 25e officiële IJsselmeermarathon volbrachten uit handen van de voorzitter een speciaal aandenken aan 25 keer IJsselmeermarathon in ontvangst mochten nemen. Na alle officiële felicitaties werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog wat nagepraat en kon het eerste herstel plaatsvinden.

Al met al spraken de deelnemers van goede, pittige maar geslaagde marathon.

 

alt

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Reacties

 
#1 Jan Bruijnes 23-06-2013 12:28
beste oude knarren bedankt.
 

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl