RIJTJESHUIS

ELBURG - Het bestuur van de Stichting Winterlezingen zorgt in de winterperiode voor een aantal bijzondere lezingen in de refter van Museum Elburg. Tijdens alweer de laatste winterlezing op zaterdeag 11 maart neemt Bernard Hulsman u weer mee terug naar Nederland met het onderwerp 'de rijtjeshuizen':een ogenschijnlijk alledaags beeld, dat door de spreker op een kunstzinnige manier wordt geschetst. Aanvang van de lezing is 15.00 uur. U bent van harte welkom vanaf 14.30 uur. Per lezing betaalt u € 12,00.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hoogwatergeul veessen wapenveld

Minister van Infrastructuur en Milileu, Melanie Schultz van Haegen, en dijkgraaf Tanja Klip-Martin van Waterschap Vallei en Veluwe  hebben op donderdag 23 februari de inlaat van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld officieel in gebruik gesteld middels een handeling bij de inlaat van Veessen. Hiermee is het gebied officieel ‘hoogwaterveilig’ geworden. Voor de minister was dit de laatste oplevering van een Ruimte voor de Rivier-project. Na tien jaar intensieve betrokkenheid bij het programma, waarvoor zij als staatssecretaris in december 2006 de Eerste Kamer achter zich kreeg. Medio 2017 zijn nagenoeg alle werkzaamheden in het gebied afgerond.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo en Machteld de Bont

HARDERWIJK - Stichting Veluwe Portaal organiseert op donderdag 16 maart 2017 een netwerkbijeenkomst, waarbij het thema ‘Kanker & Werk’ centraal staat. De bijeenkomst is van 14:30 - 17:30 uur bij gastbedrijf Dalton 17 / Yoolz in Harderwijk en is speciaal voor werkgevers en HR-professionals uit de regio. Op jaarbasis krijgen 40.000 mensen in de beroepsbevolking de diagnose kanker. De kans dat het in uw organisatie voorkomt is aanzienlijk; we vragen van mensen dat ze langer doorwerken en daarmee neemt de kans op een dergelijke ziekte toe. Gelukkig is er ook goed nieuws: steeds meer mensen genezen van kanker of kunnen langer doorleven met een chronische vorm. Dat heeft ook directe gevolgen voor de inzetbaarheid voor werk (Bron: Care for cancer).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Postersieraden

Schrijf reactie (0 Reacties)

PAS

KAMPEN - De passietijd nadert rap! Begin april brengt het Amsterdam Baroque Orchestra and Choir de Matthäus Passion ten gehore op verschillende podia in Europa. Bach maakt in deze passie de emoties van het verhaal voelbaar voor iedereen: gelovig of ongelovig, voor mensen uit de 18e tot en met de 21e eeuw. In de beroemde aria’s en koordelen van de Matthäus Passion komt het drama op een krachtige maar gestileerde manier tot leven. Op donderdag 6 april om 19:30 uur te horen en zien in de Bovenkerk in Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo diamant blauw groot

NUNSPEET - Op woensdag 8 maart om 15.30 uur komt Harderwijker en hoogleraar Laurens Sloot ondernemers op de Noord Veluwe bijpraten over de innovaties en snelle ontwikkelingen die zich in de retail voordoen. Boodschappen, winkelen, kopen, consumeren, deze zaken maken onderdeel uit van het dagelijks leven en we worden er allemaal in meer of mindere mate door beïnvloed. Ondernemers worden van harte uitgenodigd deze bijeenkomst kosteloos bij te wonen. De lezing vindt plaats in het Innovatiehuis De Diamant aan de Elspeterweg 22a in Nunspeet (gebouw Rabobank Noord Veluwe). Deze locatie biedt plaats aan maximaal 100 personen. Na de lezing is er een afsluitende borrel waarbij volop genetwerkt kan worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

TABLET

HATTEM - 22 februari is er weer een Tabletcafé bij de Bibliotheek in Hattem. Op de vierde woensdag van de maand, van 14.00 – 15.00 uur, kan iedereen die vragen heeft over het gebruik van de tablet of Ipad terecht bij de Bibliotheek, Kleine Gracht 32, 8051VK Hattem.

Het Tabletcafé is bedoeld voor het beantwoorden van eenvoudige vragen over tablets en iPads, het delen van tips en trucs, het oplossen van kleine problemen en het uitwisselen van apps.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bloeddruk

ZWOLLE - De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 1 maart is men tussen 10.00 en 15.00 uur welkom bij Vegro in Zwolle, gevestigd aan de Vechtstraat 104-106.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

170303 Ernst Bobbie

NUNSPEET - Ernst en Bobbie komen op vrijdag 3 maart naar Veluvine met hun voorstelling De Vakantieshow. Ze gaan op vakantie, maar er gaat van alles mis. Dit resulteert in grappen en grollen die het hele gezin vermaken! Er zijn twee voorstellingen: één begint om 13.00 uur en de ander om 15.30 uur. Kaarten kosten € 16,00 inclusief drinken en wat lekkers voor de kinderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Petrea stuwwal en stenen foto Jennie Burgers

WAPENVELD - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op donderdag 9 maart een wandeling op landgoed Petrea. Nu de natuur het laatste stukje winterslaap doormaakt is er tijd om aandacht te besteden aan de ondergrond. Petrea ligt hoog en droog op de Oost-Veluwe stuwwal, misschien wel de grootste stuwwal van Europa. Daarom vindt u hier verschillende grondsoorten en veel steensoorten. De stenen laten zien waar de rivieren, die de aardlagen hier hebben neergelegd, vandaan zijn gekomen. Op foto’s van de zandgroeve aan de Molenweg is te zien hoe de dieper gelegen grondlagen zijn opgebouwd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

18 juni 2009 76

ZWOLLE - Wordt 2017 jouw vlinderjaar? Kom dan naar de vlindercursus georganiseerd door IVN Zwolle e.o. Dan kun je ze (nog beter) zien vliegen en merk je ze veel eerder op! Van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar zijn ze er, die fraai getekende, soms om elkaar heen buitelende fladderaars. Vlinders vormen een vrolijke aanvulling op al het moois in de natuur om ons heen,

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cheque wensambulance

REGIO - Elk jaar rond kerst vraagt deltaWonen leveranciers, samenwerkingspartners en medewerkers een donatie te doen voor een goed doel. In 2016 is gekozen voor de Stichting Veluwse Wensambulance. De deltaWonen kerstactie van 2016 heeft een bedrag opgeleverd van maar liefst € 2010,- . Dit mooie bedrag deze week overhandigd aan Miranda van der Weijden (secretaris) en Johan Hut (penningmeester) van de Veluwse Wensambulance.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Arjan Vriend en Flip Nijhoff2ELBURG - Zaterdag 18 februari is Flip Nijhoff van de Werkgroep Vrijwillige Weidevogel-bescherming Randmeerkust verkozen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger van 2017. Tijdens de Provinciale Startdag Vrijwillige Boerenlandvogelbescherming in De Veldschuur in Bemmel maakte Arjan Vriend, directeur-bestuurder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), de winnaar bekend. Flip Nijhoff ontving een glazen kievit en een oorkonde. De Provinciale Startdag is de aftrap van het weidevogelseizoen voor zo’n 450 vrijwillige boerenlandvogelbeschermers in Gelderland. Elk jaar zetten zij zich in voor de bescherming van weide- en akkervogels.

Flip Nijhoff is opgegroeid met weidevogels in het (Overijsselse) Vechtdal. In de negentiger jaren van de vorige eeuw is hij als vrijwilliger in het randmeergebied begonnen met weidevogelnesten opsporen en markeren. Vanaf 2012 is hij één van de twee coördinatoren van de Werkgroep Vrijwillige Weidevogelbescherming Randmeerkust.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

paardeninKampen

KAMPEN - Deze vroegere rol van paarden in het verkeer is te vergelijken met de rol van auto’s nu: zonder paarden geen vervoer. Vandaar dat de stedelijke overheid zich intensief bemoeide met de verzorging van paarden.

Op zaterdag 25 februari houdt cultuurZIEN een stadswandeling over dit onderwerp.

De wandeling start om 14.00 uur in het Hof van Breda aan de Marktsteeg en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost 6 euro,

Schrijf reactie (0 Reacties)

gel

REGIO - De provincie Gelderland schrijft een prijsvraag uit voor goede ideeën om Gelderland mooier te maken. Iedereen kan inspirerende ideeën aanleveren die de kwaliteit van een zelf gekozen gebied verbeteren. Meedoen kan tot 7 mei 2017.

Maak kans op €10.000

Met deze prijsvraag wil de provincie bouwstenen verzamelen voor een mooier Gelderland. Het beste idee wint een prijs van €10.000. Er is ook een aanmoedigingsprijs van €5.000. Het is de bedoeling om met de geldprijzen de betreffende ideeën verder uit te werken. De overige inzenders winnen in ieder geval aandacht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1952 ccf90689e2f8b1ba51aa6ead675c1eb9

ZWOLLE - Ontdek de leukste plekjes van de Hanzestad Zwolle, tijdens de historische stadswandeling ‘Tour de Hanze’. Wilde je altijd al eens een stadswandeling maken met een gids maar doe je dit liever samen met anderen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om je in te schrijven voor een wandeling.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

170222 Lady in the Van

NUNSPEET - Op woensdag 22 februari draait Filmhuis Veluvine de komische film The Lady in the Van. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat het leven zien van de excentrieke Mary Shepherd, een rol die is vertolkt door de bekroonde Maggie Smith. The Lady in the Van speelt vanaf 20.00 uur in de Nestlézaal bij Veluvine. Kaarten kosten € 9,00 inclusief drankje.

The Lady in the Van
Nadat Mary Shepherd zichzelf verwijt voor het veroorzaken van een ongeluk, parkeert ze haar afgedragen busje in de tuin van het eerste huis dat ze vindt. Het blijkt de tuin van de toneelschrijver Alan Bennett te zijn en Mary blijft hier jarenlang wonen, tot groot ongenoegen van de straat. Mary Shepherd is een pittige en brutale vrouw die zich van niemand iets aantrekt. The Lady in the Van is een komisch drama over een eigenwijze vrouw die graag haar eigen regels bepaalt. Een must-see!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ww

KAMPEN - Een aansprekende tekst kan zich met enkele muisklikken over de wereld verspreiden. Een middeleeuwer moest daar veel meer moeite voor doen. Toen werden teksten met de hand overgeschreven en versierd.

In het Stedelijk Museum Kampen is een fraaie selectie oude handschriften bijeengebracht. De tentoonstelling 'Miniaturen en oude handschriften uit de IJsselstreek' is tot en met 26 maart te zien. Weerloze Waarden vertelt over enkele handschriften uit Kamper kloosters.

Schrijf reactie (0 Reacties)

roos

REGIO - Reizigers van Syntus krijgen op Valentijnsdag op 19 verschillende locaties in Twente, Overijssel, Gelderland en Utrecht een rode roos aangeboden. Daarnaast kunnen zij op 14 en 15 februari online een gratis Valentijnskaart bestellen, die tot 1 april 2017 recht geeft op een dag lang gratis reizen in het openbaar vervoer van Syntus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

170217 Rapalje hr

NUNSPEET - Op zaterdag 18 februari vult Rapalje theater Veluvine met knallende Schotse en Ierse volksliederen. In hun theatershow Folk ’n Roll Journey bespelen de vier muzikanten een wijd scala aan instrumenten en maken met hun muziek een onvergetelijk optreden. Rapalje speelt vanaf 20.15 in de grote Rabozaal in de Veluvine. Kaarten kosten € 19,50 inclusief drankje.

De voorliefde voor Keltische muziek staat bij de vier vrienden van Rapalje centraal. Gekleed in kilts brengen de muzikanten de traditionele muziek op een unieke en knallende wijze naar het publiek. De theatershow is afgeleid van de gelijknamige succesvolle documentaire ‘A Folk ’n Roll Journey’. De show wordt ondersteund door twee Ierse danseressen en ander spektakel. Kortom: het belooft een knallende show te worden!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)