Flag of Israel.svg

OLDEBROEK - Piet en Gea Wastenecker nodigen u uit voor de open huisdagen op 10 en 11 maart. Hun kamer is deze dagen weer ingericht met producten uit Israel. Piet: ‘ Heden ten dage worden door diverse landen boycots opgelegd zodat de producten uit Israel niet verkocht kunnen worden. Dit heeft ingrijpende consequenties. Als wij pal naast Israel blijven staan is dat een bemoediging voor hen. Vaak zijn Joodse immigranten uit diverse landen nu werkzaam in hun ‘nieuwe thuisland’ in kleinschalige bedrijfjes, waar prachtige producten vervaardigd worden.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

LUCTOR

OLDEBROEK - 'God schiep' is het thema van een aangepaste dienst die op zondag 5 maart wordt gehouden in Luctor et Emergo aan de Mheneweg Noord 1 te Oldebroek.

De dienst wordt geleid door Erik van Loo uit Kampen en muzikaal wordt de bijeenkomst ingevuld door het Wingerdkoor uit Nunspeet.

Aanvang 14.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

DOEKE

WEZEP – Op donderdag 2 maart spreekt dr. Doeke Post in de Kruiskerk over het thema ‘Zorg dicht bij huis’. Deze avond is onderdeel van het programma Vorming en Toerusting van de gezamenlijke kerken. De avond begint om 19.45 uur

Wat verstaan we eigenlijk onder zorg? Letterlijk, zoals in het begrip medische zorg of meer breder als ‘omzien naar elkaar’?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

arnoldlaar

KAMPEN - Ruim een jaar geleden is het Leger des Heils in Kampen begonnen met het plaatsen van delen van de zondagse kerkdiensten op Youtube. Het idee kwam van korpslid Arnold van Laar. Zijn stelling was 'Goed nieuws moet je doorgeven'.

De preken worden sindsdien door hem de wereld in gezonden. In het afgelopen jaar zijn de geplaatste opnamen zo’n 15.000 keer bekeken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo passage

WEZEP - In de Kruiskerk in Wezep komen op maandag 27 februari leden van de Passage afd. Wezep/Hattemerbroek bijeen. Vanaf 19.45 uur wordt de jaarvergadering gehouden waarbij wordt teruggekeken op het afgelopen jaar.

Na de pauze staat er een verrassing op het programma. Iedereen is van harte welkom. Niet alleen leden, maar ook gasten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Choir4Hope2

NUNSPEET - Op zaterdag 11 maart 2017 wordt er een groot FamilieConcert georganiseerd in de Driestwegkerk, Driestweg 4 te Nunspeet. De opbrengst van dit concert zal geheel bestemd zijn voor de Stichting Lymph&Co. Deze Stichting is opgezet door Bernhard van Oranje. Hij werd zelf getroffen door lymfeklierkanker en met deze stichting wordt een onderzoek van het AMC te Amsterdam gefinancierd voor onderzoek naar deze ziekte. Aan deze avond werken mee het koor Choir4Hope uit Barneveld o.l.v. Peter Overduin - Nynke de Jong, sopraan - André de Jager,orgel -J ohan Bredewout aan de vleugel en het Inspire4Hope-Orchestra o.l.v. Adriaan Bruinink.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

12426

HATTEM - Op zondag 19 maart van 15.00 - 17.30 uur speelt verhalenverteller Kees Posthumus zijn voorstelling 'Pasen in fragmenten' in de Kapel op het landgoed van de Hezenberg. Voorafgaand aan de voorstelling is er koffie en thee in het Landhuis (gratis). De voorstelling kost 17,50 per persoon. "Pasen in fragmenten’ bestaat uit zes korte afwisselende verhalen waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het verhaal van Pasen vertellen; van de wonderbare spijziging tot en met het verhaal van de Emmaüsgangers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2017 jubilarissen LDW

WEZEP - Op de lede jaarvergadering van dinsdag 21 februari jl. werden vijf leden van Laudate Deum gehuldigd, namelijk de heren Gerrit Jan van de Bosch, Gerrit Willem Dijslag, Jan van de Hoek en Henk Schoenman. Zij zijn 25 jaar lid zijn van het mannenkoor. Deze mannen kregen de zilveren speld van de KCZB en een oorkonde overhandigd door de voorzitter Gerrit Koops. De heer Wiebe Mulder is 40 jaar bij het mannenkoor en de heer Menno van de Weerd is 50 jaar bij het mannenkoor. Deze mannen kregen een standaard en een oorkonde van de voorzitter overhandigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijstvastenkuur

WEZEP - De veertigdagentijd of lijdenstijd is de periode van veertig dagen vóór Pasen. Op Aswoensdag, dit jaar 1 maart, begint de 40dagentijd. Voor veel Christenen is deze periode vaak een tijd van bezinning en soberheid. Om hier uitdrukking aan te geven wordt door de ZWO-commissies van de Kruiskerk en de Pauluskerk op de avond van Aswoensdag 1 maart een sobere maaltijd georganiseerd. De commissie wil hiervoor iedereen, ook niet kerkleden, van harte uitnodigen. De sobere maaltijd vindt plaats in de Pauluskerk, begint om 18:00 uur (inloop vanaf 17.45 uur) en sluit af om 19:00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto organist

ELBURG – Op 4 maart wordt er in de Grote kerk van Elburg een niet-ritmische psalmzangavond met bovenstem gehouden. Iedereen die van het zingen van psalmen houdt met bovenstem is van harte welkom. Er zullen ongeveer 9 psalmen gezongen worden, waarvan vijf met de bovenstemzetting uit Genemuiden. Organist deze avond is Henk Frank Strijkert uit IJsselmuiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

In deze aflevering van Geloven niet alleen op zondag gaat Nia v.d. Bosch in gesprek met Jan van de Streek over zijn geloofsbelevenis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

foto CGK HattemHATTEM - Op zaterdag 25 februari a.s. wordt er in de Christelijke Gereformeerde kerk in de Korte Kerkstraat 8 te Hattem weer ‘zingend naar de zondag’ georganiseerd. De Kamper (blinde) organist Tjaco van der Weerd bespeelt deze avond wederom het orgel bespelen. Naast enkele improvisaties is er veel samenzang. Ook zal de bovenstemgroep van de Gasthuiskerk uit Hattem medewerking verlenen.

Houdt u van zingen? Zing dan mee op 25 februari a.s. De aanvang is 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur. De toegang is vrij. Er is een collecte voor de onkosten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veg oldebroekOLDEBROEK - Vandaag, zondag 19 februari, wordt een aangepaste dienst georganiseerd in de VEG Oldebroek.. De dienst begint vanmiddag om 14.30 uur. Peter Hartkamp zal spreken over het thema "Kies het beste!". Deze keer wordt medewerking verleend door de zang- en muziekgroep “ZieZo” van de Steenrots in ´t Harde, o.l.v. dirigent Elsbeth Huls.

Na afloop is voor iedereen de gelegenheid om koffie, thee of limonade te drinken en met elkaar na te praten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

1e602a4675f8c1b876bc6cc58bcc3bb17e711168OLDEBROEK - Om 19.30 uur vanavond, zaterdag 18 februari, wordt voor de 1e keer in de Dorpskerk van Oldebroek een zangavond t.b.v. evangelisatie in Zuid-Limburg gehouden. De kerk gaat open om 19.00 uur.

Het thema van de avond is: “Levend Water”. De medewerkenden zijn: Samengesteld Evangelisatiekoor o.l.v. Jan Hendrik van Schothorst, Hervormd Kinderkoor IJsselmuiden o.l.v. Ton Adema, Arie Maasland, bariton / pianist, Gerard Harbers op orgel, Arjan Wouters op vleugel, Lianne Laurens op dwarsfluit, Pier de Jong op hoorn en Marnix Klooster, contrabas. Ds. J.N. Zuijderduijn houdt een appèlwoord.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Doeke Post

WEZEP – Op donderdag 2 maart spreekt dr. Doeke Post in de Kruiskerk over het thema ‘Zorg dicht bij huis’. Deze avond is onderdeel van het programma Vorming en Toerusting van de gezamenlijke kerken. De avond begint om 19.45 uur

Wat verstaan we eigenlijk onder zorg? Letterlijk, zoals in het begrip medische zorg of meer breder als ‘omzien naar elkaar’? Beide betekenissen komen steeds dichter bij elkaar nu de overheid meer zorgtaken verschuift naar de burgers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Luther

WEZEP – Op vrijdagavond 24 februari draait de film ‘Luther’ in de Pauluskerk. In het kader van 500 jaar Reformatie wordt deze film uit 2003 over deze Duitse hervormer vertoond met aansluitend nagesprek. De avond begint om 19.00 uur

Deze tijdloze film uit 2003 vertelt het verhaal van een van de meest invloedrijke personen in de westerse geschiedenis – de man die het eind van de middeleeuwen inluidde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Johannes de Heer

WEZEP – In de Pauluskerk in Wezep wordt jaarlijks een Johannes de Heer zangdienst gehouden met als thema ‘Vaste rots van mijn behoud’. Dit jaar valt deze zangdienst op zondagavond 26 februari. Aanvang 19.00 uur. 'Veel mensen zingen graag liederen uit de bundel van Johannes de Heer. 'Enerzijds omdat men terugdenkt aan vroegere tijden toen thuis bij het harmonium de liederen gezongen werden en vader of moeder het orgel bespeelde. Anderzijds liggen de melodieën in het gehoor en spreken de teksten aan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HT20160625013

KAMPEN – Zaterdag 1 april vindt er in de Bovenkerk te Kampen een groot Johannes de Heer concert plaats. Aan dit concert werken mee het Groot Nederlands Johannes de Heer bestaande uit 700 zangers uit het hele land o.l.v. Wilbert Magré, het Koper kwartet Imperial Brass o.l.v. Arjan Post, organist Wim Magré en Ds. J. Enderle (opening en sluiting). Aanvang concert: 19:30 uur. Deuren open: 19:00 uur.

Vorig jaar was het 150 jaar geleden dat Johannes de Heer werd geboren. Naar aanleiding hiervan werd het koor opgericht. Dit jaar bestaat het koor uit nog meer zangers uit het hele land, maarliefst 700 zangers! Dit jaar is het thema ‘de zee’ en komen bekende en onbekendere liederen langs die elementen van water, zee, schepen en havens bevatten. Het concert wordt volgens de dirigenten van het koor een bijzondere belevenis. Tevens is er ruimte voor veel samenzang in het programma.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

CIMG9515

OLDEBROEK - Ook dit jaar verkopen de kinderen van interkerkelijk kinderkoor Jong Oldebroek bossen tulpen. De zangers en zangeressen proberen zoveel mogelijk bossen te verkopen. De opbrengst is voor het kinderkoor. Heeft u nog geen tulpen besteld bij een van de koorleden en wilt u wel graag tulpen kopen? Op vrijdag 17 februari vanaf 12.45 uur staan de koorleden bij de Emté en kunt u daar ook tulpen kopen. Ze zijn € 3.00 per bos en 2 bos voor € 5.00.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vredeskerk wezep

WEZEP - Zondag 19 februari is er weer een jeugddienst in de Vredeskerk die om 19:00 uur begint. De voorganger is pastor J.W. Bassie en Grow zal voor de muzikale begeleiding zorgen.

Het thema van deze dienst is; Leven te midden van pijn...Hoe is dat mogelijk?!

Schrijf reactie (0 Reacties)