politieNUNSPEET/OLDEBROEK - Een 21-jarige fietser uit Oldebroek is in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari na een ongeval op de Elburgerweg bewusteloos achtergelaten. Dit wordt gemeldt door politie Nunspeet. 

Het ongeval gebeurde tussen 02.00 en 04.00 uur tussen Nunspeet en Doornspijk, ongeveer een kilometer voorbij de Nestlé in de richting van Elburg. Het slachtoffer werd gevonden door een passant. Hoe het nu met de Oldebroeker gaat, is niet bekend

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11OLDEBROEK/ELBURG - Volgens de politie van Oldebroek en Elburg is de horecanacht in Oldebroek, Elburg en Nunspeet op een paar kleine incidenten na, goed verlopen. Wel werd voor verschillende feiten 34 maal een proces-verbaal opgemaakt.

Bij de uitloop van de horeca was er een vechtpartij tussen 2 groepen. De partijen werden uit elkaar gehaald en er werden bekeuringen gegeven voor vechten in het openbaar en verstoren van de openbare orde

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieHEERDE - Op de A50 bij Heerde is vrijdagavond een auto zwaarbeschadigd geraakt. Omdat er wellicht sprake was van afsnijden, heeft de politie gezocht naar de mogelijke doorrijder. Of dat resultaat heeft gehad, is niet bekend.

Het ongeval gebeurde rond middernacht op de rijbaan richting Zwolle. De bestuurder van de auto raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen de vangrail.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

OLDEBROEK - Wijkagent Peter van Essen van politie Oldebroek meldt via Twitter, dat er vandaag, dinsdag 21 febrauri, diverse controles op verkeersveiligheid hebben plaatsgevonden in het buitengebied van Oldebroek en 't Loo.

Er werd 14x een bekeuring uitgeschreven. Dit gebeurde onder anderen voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en het niet handsfree bellen

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

2f6dbf88dfaf8bfee3f81d5a6f59a346

WEZEP - Vanwege een ongeval is de A28 van Amersfoort naar Zwolle vanmorgen een tijd lang afgesloten nadat omstreeks 07.30 uur bij Wezep een ongeluk gebeurde.Dat meldt het VID. Bij het ongeluk waren zes voertuigen, waaronder een vrachtwagen, betrokken. Volgens de eerste berichten raakte er niemand gewond. Het doorgaande verkeer wordt tussen 't Harde en Wezep over de vluchtstrook geleid. Dit levert een file van 6 km op. 

Verwacht wordt dat de rijbaan rond 09.30 uur weer vrijgegeven zal worden. De voertuigen zijn geborgen en het wegdek wordt gereinigd door een ZOAB-cleaner.

zoab

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieuniformnieuwsHATTEM - In Hattem is in de nacht van woensdag 15 februari op donderdag 16 februari een meisje beroofd van haar telefoon. Het slachtoffer schreeuwde daarbij zo hard, dat een buurtbewoner er wakker van werd.

De politie maakt dit nu bekend, omdat ze in contact wil komen met die buurtbewoner. Hoe de politie weet dat de buurtbewoner wakker werd, is onbekend. De beroving gebeurde rond 01.30 uur op de Lippenoordweg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politieEMST/WEZEP - Een 23-jarige man uit Wezep is donderdag 16 februari lichtgewond geraakt toen, tijdens werkzaamheden in een woning aan de Hoofdweg in Emst, een patroon ontplofte. Na onderzoek van de politie werden in de woning twee vuurwapens en meerdere patronen aangetroffen.

De man was in de woning bezig met gaswerkzaamheden toen er plotseling een knal was. De man ontdekte vervolgens dat hij lichte verwondingen had aan zijn hand.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie

WEZEP - Wijkagent Jan Willem Jansen vraagt via twitter of getuigen zich willen melden die mogelijk iets hebben gezien van een poging tot inbraak bij een autobedrijf aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep.  

In de nacht van woensdag op donderdag is het hekwerk bij dat bedrijf kapot geknipt om autobanden weg te nemen vanaf het terrein. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11OLDEBROEK - Wijkagent Peter van Essen van politie Oldebroek meldde woensdagavond op Twitter, dat er op de Zuiderzeestraatweg tussen Oldebroek en Wezep, ter hoogte van de Vierhuizenweg, een ongeval heeft plaatsgevonden. Hierbij kwam een auto tot stilstand tegen een elektriciteitskast. Hierdoor zit een aantal huizen zonder stroom en televisie.

De bestuurster werd door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk heeft de automobiliste moeten uitwijken voor een andere auto, waardoor ze in de berm belandde.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Politie 1

OLDEBROEK -  De afgelopen weken worden er bovengemiddeld veel aangiftes gedaan betreffende 'sexting'. 'Sexting' bestaat uit de Engelse woorden "sex" en "texting" (dit laatste woord betekent: sms'en). Sexting is het sturen van seksueel getinte berichten of pikante foto's of video's, meestal via je mobiele telefoon.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11WEZEP/ 't HARDE - Op maandagmiddag 13 februari werden door agenten na een achtervolging in Elburg en ’t Harde, twee inzittenden aangehouden in een gestolen Porsche 911. Rond 16.20 uur kregen de agenten de melding van dit gestolen voertuig. De eigenaar maakte melding van de diefstal dan wel verduistering van de Porsche. Via een track and trace volgsysteem in de Porsche kon de actuele locatie van de auto worden gevolgd.

Deze zou zich bevinden op de A28 ter hoogte van Wezep. Door dit volgsysteem kon het voertuig ongeveer 15 minuten later worden onderschept op Hessenweg in Hattem. Daar zagen de agenten de donkergrijze Porsche 911 met zogenoemde groene handelarenkentekenplaten hen tegemoet rijden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11HATTEM - De politie heeft deze maand bij drie huizen in Hattem invallen gedaan, in verband met drugshandel. Er zijn zeker zes mensen aangehouden. Eén drugshandelaar is zijn huurhuis vanwege de drugspraktijken nu kwijt.

Het valt de politie op dat ze geregeld mensen tegenkomt, die ernstig verslaafd zijn aan GHB en daardoor in de problemen komen, zo schrijft de politie Heerde-Hattem op Facebook.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

16602888 728666417292925 6379207791861162334 n

WEZEP - Donderdag 9 februari 2017 heeft de politie in samenwerking met toezichthouders van de gemeente Oldebroek een hennepkwekerij ontmanteld. In een bedrijfspand aan de Prins Mauritslaan te Wezep werden drie kweektenten aangetroffen met in totaal 211 planten. Ook trof de politie er een aanhangwagen aan. In de aanhangwagen was een in opbouw zijnde kwekerij/drogerij aanwezig. Er zijn twee verdachten aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten in Apeldoorn en de recherche doet verder onderzoek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

biljet

OLDEBROEK - De politie op de Noord Veluwe heeft de afgelopen weken meerdere meldingen en aangiften van vals geld ontvangen van winkeliers en particulieren. Wees alert op vals geld en dan met name op de biljetten van 50 euro. De valse biljetten worden vaak uitgegeven via supermarkten waar men een goedkoop product koopt en met 50 euro betaald of via Marktplaats. Nadat een afspraak was gemaakt met de verkopende partij werd het product betaald met valse biljetten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto Omroep GelderlandHATTEM - De man van 26 die vrijdagochtend 3 februari dood werd gevonden in het Apeldoorns Kanaal in Hattem, is niet het slachtoffer geworden van een misdrijf. Het gaat om zelfdoding, meldt de politie na onderzoek.

Voorbijgangers zagen de man liggen en waarschuwden de politie. Duikers haalden het lichaam bij de Hoenwaardseweg uit het water.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

downloadHATTEM - Er is vrijdagochtend 3 februari een lichaam gevonden aan de Hoenwaardseweg bij Hatttem. Het stoffelijk overschot werd even voor 11.00 uur gevonden in het Apeldoorns Kanaal bij Hattem. Het is van een 26-jarige man uit die plaats. De man was eerder op de dag als vermist opgegeven.

Passanten waarschuwden vanmorgen de politie. Duikers hebben vervolgens het lichaam bij de Hoenwaardseweg uit het water gehaald. Het is volgens de politie nog onduidelijk hoe de man om het leven is gekomen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo

DOORNSPIJK - Burgernet meldt dat sinds 15.00 uur vanmiddag een 72-jarige vrouw uit Doornspijk wordt vermist. Signalement: blank, brildragend, 160cm lang en sluik bruin haar tot op de schouders. De vrouw is gekleed in een witte jas met een blauwe streep op mouw. Ze is weggereden op een Gazelle fiets met grote donkere fietstassen. Bel nu 112.

Update: De politie meld op twitter dat de vrouw door een voorbijganger is aangetroffen in Elburg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

CO ventileer

OLDEBROEK - Jaarlijks overlijden in Nederland ongeveer 11 mensen door koolmonoxide. Per jaar worden gemiddeld 150 mensen in een ziekenhuis opgenomen na vergiftiging door koolmonoxide. Op 1 februari trappen Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting af met de landelijke campagne ‘Stop CO-vergiftiging’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

licht

OLDEBROEK - Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OLDEBROEK - Maandagmorgen 30 janauri sprak Willem van den Beld in het programma Mannetje van de Radio op LocoFM met wijkagent Peter van Essen van de politie Oldebroek.

Peter gaf een nadere toelichting op de aanhoudingen van afgelopen weekend en op het plaatsen van een snelheidsmeter op 't Loo

Schrijf reactie (0 Reacties)