jos alders

WEZEP - Voor de achthonderdste keer gaat de Radiobijbelschool donderdagvond 2 maart (21.00 uur) bij LocoFM de lucht in. Producent en presentator Jos Alders (67) is er bij LocoFM al zestien jaar wekelijks mee bezig.

De studies zelf worden, na een inleiding door Alders, gegeven door Bijbelleraar Ab Klein Haneveld van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC). In de jubileumuitzending staat het Heilig Avondmaal centraal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

omslag Het raadsel van voor aanzicht

WEZEP - ‘Het raadsel van Meerdijk’ is de titel van de tweede roman van gepensioneerd persfotograaf Aart Veldman uit Wezep.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog gebeurt er iets in het dorpje Meerdijk. Uit een bommenwerper die op weg is naar Duitsland, wordt een voorwerp op het dorpje gegooid en belandt in het weiland van boer Blom. Er ontstaat een gat van tientallen meters doorsnee. Hoe diep het gat is en wat er in het gat terechtgekomen is, weet ‘niemand’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

16640652 1381286541922973 2425481247873814528 n

WEZEP - Hebben jullie trouwplannen? En wil je ideeën op doen voor je mooiste dag? Kom dan naar de trouwbeurs Wezep gaat Trouwen op maandag 6 maart 2017! Deze sfeervolle en gezellige beurs wordt alweer voor de 14e keer georganiseerd door BPM Media & Entertainment Facilities. Van 18.30-21.30 uur vinden jullie bij Partycentrum Coelenhage (Zuiderzeestraatweg 486, Wezep) de beste bedrijven uit de trouwbranche van deze regio, die allemaal een perfecte bijdrage kunnen leveren aan jullie bruiloft.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sprokkelmarkt Klik hier voor de fotoreportage van Jan van de Pol.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Boostcamp01small

ELBURG - De eindexamens komen er weer aan. Voor sommige leerlingen drukke en soms extra spannende dagen. Om deze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op dit examen, kunnen ze zich aanmelden voor het Boostcamp. Dit nieuwe initiatief op Oostenlicht moet leerlingen een laatste zetje geven op weg naar een goed examenresultaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20170224163249 IMG 0698WEZEP - Na alle commotie van afgelopen week is er ook goed nieuws te melden over de kinderboerderij. Vrijdagmiddag is landgeit Ukkie bevallen van twee prachtige dochters. Omdat het buiten nog best koud is staan moeder en haar kleintjes lekker warm in de stal. Wil je op kraamvisite komen? Dit is mogelijk als er een vrijwilliger aanwezig is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

muzieknoot

WEZEP - Psalmkoor Prijs den Heere uit Oldebroek treedt maandagavond 27 februari op in de Samenhof in Wezep. Het koor, dat onder leiding staat van J.C. van Rossem uit Elburg, brengt diverse psalmen ten gehore. Inloop vanaf 18.30 uur. De entree is 1 euro 50. Koffie of thee zijn gratis.

Aangezien het hier een groot koor betreft, zal er minder ruimte zijn voor bezoekers. De organisatie raadt u dan ook aan op tijd te komen.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

bibliotheek logo

Ruim 24.000 uitleningen

OLDEBROEK - In 2016 zijn er 24.693 e-books geleend door leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. In 2015 waren dat er nog 12.260, een echte verdubbeling van het aantal uitleningen. Het aantal leden dat e-books leest is ook gestegen, van 1.490 naar 2.572. 647 van deze e-books lezers zijn jeugdleden. Deze jeugdleden hebben samen 3.117 e-books geleend, bijna 5 boeken per lener. De 1.925 volwassenen leenden 21.576 e-books, ruim 11 boeken per lener.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hulptroep

OOSTERWOLDE - Inmiddels is na 8 edities Hulptroep FM een waar begrip in Oosterwolde en omstreken en niet meer weg te denken van de jaarlijkse evenementenkalender. Het was even spannend, maar op 3 en 4 maart is het toch weer zover! Ook dit jaar hebben Aartjan Schoonhoven, Jolanda Leusink en Martin Kamp  ruim 40 vrijwilligers kunnen mobiliseren om het Hulptroep FM evenement voor te bereiden, ieder op zijn of haar eigen gebied. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen, maandag verrijzen de eerste contouren van de grote feesttent aan de Koemkolkweg en daarna zal in de loop van de week ook de rest van het vrachtwagenterrein van Jan Bakker omgetoverd worden tot een waar evenemententerrein.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

VERKIEZING

ELBURG - Op maandagavond 6 maart organiseren MEE Veluwe en Stichting WIEL in ’t Huiken een informatieavond over de Tweede Kamer verkiezingen. De avond is speciaal bedoeld voor inwoners van Elburg en omgeving die de verkiezingen en stemmen lastig of onduidelijk vinden. Daarnaast voor diegenen voor wie toegankelijkheid bij het stemmen in verband met een lichamelijke, zintuiglijke of bijvoorbeeld verstandelijke belangrijk is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

amnesty

WEZEP - Amnesty International houdt in 2017 voor de vijftiende keer een landelijke collecte. Van 5 tot en met 11 maart 2017 gaan in heel Nederland duizenden vrijwilligers de straat op. In 2016 gingen in heel Nederland 17000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1,5 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty. Ook in Wezep gaan collectanten in maart op pad. Evenals vorige jaren hopen de collectanten op een goede opbrengst! Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Al zes jaar is er elke maandag een activiteit  voor de senioren van Wezep en omstreken in de Samenhof in Wezep. Optredens van bijna alle zangkoren, dansgroepen, muziekgroepen en dansmariekes hebben de bezoekers al kunnen bewonderen. Ook vele hobbyisten hebben een voorstelling gegeven van hun passie. Daarnaast zijn diaseries en films van vele reislustigen uit de omgeving te zien geweest. Toch weten nog niet alle 60 plus ers de weg te vinden naar de Samenhof Rozenbottel 1 in Wezep Vandaar hier een reportage met daarin een samenvatting van de vele activiteiten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

In deze editie van In gesprek met... komt oud opsporingsambtenaar Cor Moerman aan het woord. Moerman maakte van zijn hobby zijn werk en kwam daarvoor ook binnen de grenzen van de gemeente Oldebroek. De etherpiraten op de Veluwe waren niet blij met zijn komst.  Aart Veldman en Evert van 't IJssel reisden naar het zuidelijke gedeelte van Nederland met de vraag hoe Cor Moerman deze tijd heeft beleefd. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

oppassen

OLDEBROEK - Oppassen op jonge kinderen als bijbaantje. Dat is vaak iets waar je zomaar in rolt, maar waar toch wel wat bij komt kijken. Daarom kun je nu bij het Centrum Jeugd&Gezin gratis je oppasdiploma halen. In 4 bijeenkomsten gaat het onder meer over: positief omgaan met kinderen; verwachtingen van ouders en veiligheid, spelen, eten en bedtijd.  Ben jij tussen de 13 en 17 jaar? Dan kun je aan deze cursus deelnemen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DITO poster 2017 copy

OOSTERWOLDE - Het toneelstuk ‘Maagdenburcht’, een klucht in drie bedrijven, wordt op vrijdagavond 17 maart in de Heerdt gespeeld door het gezelschap Dito uit Balkbrug.

Alles draait in dit stuk om de vraag: welk meisje of jonge vrouw krijgt dit jaar de kuisheidsprijs?

De avond wordt georganiseerd door Oranje Comité Oosterwolde. Entree t/m 12 jaar € 1,50, volwassenen € 7,50 p.p. Donateurs: € 1,50 korting p.p. Zaal open om 19.00 uur, aanvang 19.45 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

hoogwerker

OOSTERWOLDE - De 48-jarige bestuurder van de verreiker die tijdens het oldtimerevenement op 2 mei 2015 in Oosterwolde is omgevallen, heeft de maximale werkstraf van 240 uren opgelegd gekregen. De rechtbank is van oordeel dat een werkstraf zoals geëist een passende sanctie is. Verdachte heeft een blanco strafblad. Naar het oordeel van de rechtbank is geen sprake van recidivegevaar. De rechtbank acht daarom een voorwaardelijke gevangenisstraf zoals geëist door de officier van justitie niet aangewezen. Bij het ongeval kwam een man om het leven, raakten acht kinderen zwaar gewond en liepen vier volwassenen letsel op.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

pol

OLDEBROEK -  Jan van de Pol en Annie Kragt traden op 23 februari 1967 in het huwelijk. Al 50 jaar delen ze lief en leed en vandaag op de dag dat ze 50 jaar zijn getrouwd, kregen ze bezoek van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Hij nam als cadeau een kopie mee van de huwelijksakte.

Foto's Anja van Boven

Schrijf reactie (2 Reacties)

loogft

'T LOO - De leerlingenraad van de Looschool heeft ervoor gezorgd dat er groene containers komen. De leerlingenraad is een groep leerlingen die voor de belangen van de kinderen opkomen. Nina Hartholt (groep 7) is in de leerlingenraad gekozen, omdat zij zich hard maakte voor afvalscheiding in de klas. Dit idee is verder uitgewerkt door de leerlingenraad. De Looschool vindt het belangrijk dat afval gescheiden wordt.

Door het idee van Nina, wil de gemeente bekijken wat er eventueel mogelijk is op de andere alle scholen in de gemeente Oldebroek rondom het thema afval scheiden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

wandeltocht

OLDEBROEK - Wat is er fijner dan ’s avonds na het eten samen een rondje te wandelen door mooi Oldebroek. Zorgcentrum De Hullen en Goed Bezig Oldebroek organiseren vanaf 4 april elke eerste dinsdag van de maand een wandeltocht. Deze gezellige wandeltocht zal maximaal 5 kilometer lang zijn en is voor jong en oud. Vraag je buurvrouw, (klein)kinderen en vrienden mee, dan maken we er met zijn allen een gezellige avond van. Onderweg wordt er gezorgd voor water en een stuk fruit.

Gestart wordt vanuit zorgcentrum de Hullen om 19:00 uur. Will je meelopen, meld je dan aan bij De Hullen, tel.nr 0525-637637 of via de mail . Aanmelden kan tot een week voor aanvang wandelavond.

Schrijf reactie (0 Reacties)