9e jaargang | vrijdag 18 april 2014
| RSS
Concert met 20 psalmen van Oosterhuis en Oomen
woensdag 18 april 2012 06:15

WEZEP - Op zondagmiddag 22 april vindt in de Kruiskerk, Kerkweg 6  te Wezep, een uniek meezing-concert plaats. Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek onder leiding van Antoine Oomen zingt samen met de aanwezigen Twintig Psalmen die Huub Oosterhuis opnieuw vrij en zeer expressief heeft vertaald, en die door Antoine Oomen veelzeggend en meeslepend op muziek zijn gezet. De vleugel wordt bespeeld door Roland Aalbers. Het concert begint om 4 uur 's middags met een half uur oefenen met de aanwezigen. Van half 5 tot half 6 worden de Psalmen dan door koor en gemeente gezongen.

Dit liturgisch concert is uniek te noemen: in slechts vier andere plaatsen in Nederland wordt het ten gehore gebracht, en niet eerder heeft het koor in Gelderland gezongen.

De Kruiskerkgemeente wil graag liefhebbers en anderen in de gelegenheid brengen om zich op deze manier door de psalmen als meest integere en veelzeggende liederen van God en mensen te laten aanspreken. Huub Oosterhuis en Antoine Oomen zijn uitgerekend meesters in het vertolken van deze liederen.

De toegang voor het concert is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

U bent van harte welkom en kunt ook ruim voor aanvangstijd in de kerk terecht. Na afloop is er gelegenheid om elkaar en de koorleden onder het genot van een drankje te ontmoeten.

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl