9e jaargang | zondag 20 april 2014
| RSS
Uitverkochte ‘toneelavond’ in Kulturhus De Talter
zondag 18 maart 2012 12:40

OLDEBROEK - Vrijdagavond 16 maart heeft de Oranjevereniging Oldebroek in de ‘compleet uitverkochte’ Rabozaal van het Kulturhus een succesvolle toneelavond gehouden. Ruim 250 bezoekers genoten van het succesvolle toneelgezelschap van “De Nunspeetse Ruiterclub”en Ponyclub “Klein maar Dapper”. Zij traden op met het spetterend blijspel: “Vreemd volk op ‘t arf”.

Dit blijspel werd gespeeld in drie bedrijven en speelde zich af op de boerderij van Willem Veldman en zijn Schoonvader. De rollen van deze twee types werden uitmuntend gespeeld door Dirk Hoogers (Willem Veldman) en Kees Kleijer (Schoonvader-Opa), beide spelers vertolkten op een humorvolle wijze de verhoudingen van een schoonzoon en schoonvader. Om het hoofd boven water te kunnen houden gaat hij asperges verbouwen. Opa, zijn schoonvader, vindt dit maar niets voor een echte boer. Hij besluit, samen met Johannes, (gespeeld door Willem vd Nagel) een rare kwast die eigenlijk was aangenomen als aspergesteker, een camping bij de boerderij op te zetten. Dit plan zorgde voor de nodige strubbelingen en ook voor de nodige hilariteit.

Buurman Hendrik (Gerrit Klock) kwam ook de familie regelmatig bezoeken, en zijn rol was dan ook een opbouwend humorvolle, Hendrik raakte dan ook van slag van de vrouwelijke campinggasten, o.a. de stadse dame Betje, een rol die voortreffelijk werd gespeeld door Hennie Tatje. De rollen van echtgenoot en dochter bij de familie Veldman werden neergezet door Janny Reezigt en Rieke Bonnenberg. Met de politieagente ((Joan Kok) en ambtenaar brouwer (Evert Bonestroo) had de toneelvereniging de juiste spelers, en zij fungeerden dan ook als aangevers voor de vele komische situaties. En de overnieuwsgierige dorpsgenote Nellie Klaassen gespeeld door Greetje vd Nagel, werd natuurlijk uit nieuwsgierigheid gast op de camping, aan het eind blijft zij dan ook vastzitten op het “Huusien”, dit net geschilderde houten toilet werd haar noodlottig en dat zorgde dan ook voor een komisch plaatje aan het eind van het toneelstuk. Souffleuse Alie Juffer en Grimeuse Margreet Verloop.

De Oranjevereniging kijkt dan ook terug op een geslaagde avond, de vereniging groeit dan ook steeds nog, en door deze groei kan zij
meerdere activiteiten organiseren. Saamhorigheid, verbondenheid, vieren en gedenken zijn dan ook kernwoorden waar de bestuursleden zich voor inzetten.
 

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl