9e jaargang | vrijdag 25 april 2014
| RSS
Bomen geplant bij de nieuwe Johan Frisoschool
zaterdag 28 april 2012 14:05

WEZEP - Op dinsdagavond 21 april zijn op het schoolplein van de nieuwe brede school aan de Noordsingel door de leerlingen van de Johan Frisoschool een negental jonge bomen geplant. De leerlingen van groep 8 hebben in hun schoolloopbaan op de Johan Frisoschool de ontwikkeling van de nieuwbouw van nabij meegemaakt. Nu het nieuwe gebouw er eindelijk staat, zullen zij daar geen gebruik meer van kunnen maken.

Foto: Alida Bosma. Klik hier voor meer foto's.

Daarom is besloten dat zij als blijvende herinnering aan hun schoolloopbaan op deze school bij het nieuwe gebouw een klein klimaatbosje mochten aanplanten van drie Amberbomen. Daarnaast werd door de aanwezige ouders, kinderen en leerkrachten ook een zilverlinde bij de ingang van de school geplant als symbool van de zorgende taak van dit instituut. De Lindeboom wordt ook wel de "Moederboom" genoemd, omdat zij volgens de overlevering beschutting en bescherming biedt aan mensen en dieren die om haar heen wonen en werken.
De beplanting werd voltooid met nog drie Dakplatanen en twee Wilde Christusdoorns

De oplevering van de school zal zeer binnenkort plaatsvinden; de opening is meteen na de zomervakantie gepland.
 

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl