9e jaargang | maandag 21 april 2014
| RSS
Basisscholen op brandweerbezoek
donderdag 22 maart 2012 14:17

OLDEBROEK - Aan brandveiligheid kun je nooit genoeg aandacht geven, én je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Om die reden is brandweercluster Veluwe Noord (gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek) begonnen met een voorlichtingscampagne aan de groepen 5 t/m 8 van basisscholen. Daarmee wil de brandweer een zo groot mogelijke groep burgers bereiken. Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor basisschoolleerlingen ontwikkelde lesbrief, die gratis aan de deelnemende scholen beschikbaar is gesteld.

Daarnaast mag elke school een gastles laten verzorgen door de brandweer. Dat kan zowel op school als op een brandweerkazerne. Inmiddels hebben twee scholen, in totaal vijf groepen, hiervan gebruikt gemaakt. In de meeste gevallen wordt er natuurlijk gekozen voor de locatie van de brandweerkazerne! Tijdens de les wordt de lesstof van het pakket herhaald, waarna een kleine demonstratie en een rondleiding door de kazerne volgt.

Alle 50 basisscholen binnen de vier gemeenten zijn benaderd. Ondanks hun volle lesprogramma hebben 15 scholen positief gereageerd; zij gaan dit schooljaar met het onderwerp aan de slag. Scholen die nog alsnog willen deelnemen aan dit project of een gastles willen, kunnen contact opnemen met de afdeling Risicobeheersing van het brandweercluster Veluwe Noord via het mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

 
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren na te zijn ingelogd.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Live luisteren naar LOCOfm

Liciten wigh WMPLiciten wigh WinampLiciten wigh Real

Weer

Weersverwachting
Oldebroek
Meer weer in Oldebroek

LOCO FM StudioCam

Zoeken

Stichting Lokale Omroep Oldebroek • Zuiderzeestraatweg 498 • 8091 CT Wezep • Tel: 038 376 2981 • E-mail: info@locourant.nl